Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dumitriţa Gliga (PSD): Am solicitat ministrului Apărării să precizeze poziţia României faţă de evenimentele de la graniţa Ucrainei

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca

Deputatul PSD Mureş Dumitriţa Gliga i-a solicitat ministrului Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, să precizeze care este poziţia oficială a României faţă de evenimentele de la graniţa Ucrainei.

"Am solicitat, astăzi, domnului Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naţionale, un răspuns cu privire la poziţionarea oficială şi explicită a ţării noastre în raport cu evenimentele îngrijorătoare de la graniţa Ucrainei. Având în vedere că toate buletinele de ştiri au în prim plan declaraţiile şi poziţionările oficiale ale statelor faţă de escaladarea tensiunilor din Ucraina, noi, deşi avem graniţă comună cu Ucraina, suntem riverani la Marea Neagră şi veghem asupra bunăstării celor peste 400.000 de români care locuiesc în ţara vecină, aşteptăm în continuare poziţia oficială a României", a declarat pentru AGERPRES Dumitriţa Gliga.

Ea a afirmat că, potrivit informaţiilor publice, la finalul săptămânii trecute au avut loc mişcări de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina şi în peninsula Crimeea anexată şi din acest motiv a solicitat ministrului Apărării o serie de răspunsuri.

"Aşteptăm cu interes răspunsul domnului ministru la următoarele întrebări: Având în vedere trecutul istoric al României şi proximitatea faţă de eventualele zone de conflict, care este poziţionarea oficială şi explicită a ţării noastre în raport cu aceste evenimente? Care sunt măsurile pe care trebuie să le adoptăm în mod oficial, în calitate de stat membru al NATO, în eventualitatea escaladării conflictului de la graniţa ruso-ucraineană?", a mai spus deputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.