Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dumitru Buzatu, șeful PSD Vaslui, l-a întâmpinat pe Florin Cîțu: 'E un lucru nemaiîntâlnit să vii într-un judeţ şi să nu doreşti să discuţi măcar zece minute'

Inquam Photos
Buzatu Dumitru

Premierul României, Florin Cîţu, a fost întâmpinat la Vaslui de o delegaţie formată din primari şi parlamentari social-democraţi, condusă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu.

Aceştia au venit cu o serie de documente în care au explicat că se confruntă cu probleme financiare, din cauza modului în care a fost adoptat bugetul de stat pe anul în curs, solicitând o rectificare bugetară.

"Dorim să-l vedem pe premier şi dacă e posibil, să-i înmânăm câteva documente legate de nevoile administraţiei publice locale din judeţul Vaslui, la care a făcut referire de câteva ori. Am convocat astăzi o întâlnire a primarilor de toate culorile politice, pentru a discuta aspecte legate de trecerea celor şase luni de execuţie bugetară şi nevoia unei rectificări, sigur, în limita posibilităţilor în care gestiunea actualului Guvern o oferă, dar în mod cert avem nevoie de aceste lucruri şi mai ales avem nevoie ca premierul României să cunoască dorinţele noastre, pentru că nu şi-a manifestat dorinţa de a sta de vorbă cu noi. E un lucru nemaiîntâlnit să vii într-un judeţ şi să nu doreşti să discuţi măcar zece minute cu reprezentanţii administraţiilor publice locale de nivel comunal, orăşenesc, municipal sau cu cei ai Consiliului Judeţean", a declarat preşedintele CJ Vaslui.

Premierul nu a dorit să stea de vorbă cu aleşii PSD, transmiţându-le acestora să vină să discute cu el despre orice problemă la Guvern, scrie agerpres.ro.

"Îi aştept oricând, oriunde, îi aştept să vorbim la Guvern dacă au nevoie. Eu sunt deschis să discut cu primarii de la toate partidele. Aici este vorba de investiţii pentru comunităţi. Dacă există proiecte pe care le susţin şi vor să discutăm la Guvern, cu mare plăcere îi aştept. (...) A fost un buget la începutul anului, chiar şi anul trecut când eram la guvernare, ţin minte că a fost un amendament făcut în Parlament de PSD, pe care nu l-am contestat, în care se dădeau bani către consiliile judeţene şi cea mai mare sumă ajungea la Vaslui, nu am acum cifra. În acelaşi timp, dacă sunt proiecte neterminate deşi la Vaslui, din ce ţin eu minte, în ultimii opt ani de zile PSD a fost la guvernare, ar trebui să se uite pentru problemele pe care nu le-au rezolvat până acum şi acolo. Dar eu sunt deschis să discut, îi aştept la Guvern", a menţionat Cîţu.

Dumitru Buzatu a spus că nu i s-a părut normal că premierul i-a ignorat pe membrii delegaţiei, dar şi-a manifestat speranţa că premierul va trata cu seriozitate problemele menţionate în memoriile transmise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.