Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dumitru Dragomir bea zilnic un păhărel cu țuiculiță, de 35 de ani: 'Deloc nu am mai avut probleme de atunci!'

Radu Pop
mitica dragomir

Dumitru Dragomir a vorbit despre obiceiul pe care îl are în fiecare zi la masa de prânz. Fostul șef al LPF susține că a învățat asta de la un medic reputat din Israel.

„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia pe la televizor spun să nu te atingi băutură că e otravă. Eu am fost în Israel acum 35 de ani. Acolo era un profesor, plecat din Botoșani. Profesor mare la Universitatea de Medicină din Tel Aviv, o somitate. Eu m-am dus la el pentru o problemă. El m-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv. Eu i-am zis că nu am băut o sticlă de vin în viața mea”, a spus Dragomir, la emisiunea „MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ”, realizată de jurnalistul Horia Ivanovici.

„M-a întrebat de ce și i-am povestit ce am pățit atunci când eram mic la o pomană și că te atunci nu suport băutura. Mi-a zis că fac o mare greșeală. I-am zis că nu am venit în Israel pe bani mulți să mă învețe el să beau”, a spus Dragomir.

Doctorul i-a explicat că este bine să bea un pahar de pălincă / țuică la masa de prânz

„Mi-a zis că dacă vreau să trăiesc mult, să beau la masa de prânz 30 – 75 de grame de pălincă sau un pahar de vin roșu. Aveam aici în țară încă doi prieteni, mari medici și ei. Le-am zis ce mi-a zis doctorul din Israel și au fost de acord cu el.

De atunci, de 35 de ani la fiecare masă beau cam 30 de grame de pălincă oriunde merg, iar dacă nu au, cer vodcă. Altceva nu beau. Și o beau doar doar după ce mănânc, nu e bine înainte. Apa e bună înainte de masă.

Și eu aveam probleme cu stomacul înainte. De atunci, deloc nu am mai avut probleme. Și am mai avut așa o răceală, două, dar nimic serios. Deci pălinca la prânz și dacă vrei să bei un pahar de vin, ăla seara. Cea mai bună pălincă, mi-o aduce cineva de la Oradea. Foarte bună!”, a povestit fostul șef LPF.

Vezi și: Efectul surprinzător al țuicii fierte. Ce au descoperit americanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.