DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Dumitru Dragomir, fost preşedinte LPF, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare

mitica dragomir

Dumitru Dragomir, fostul preşedintel al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 7 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală și delapidare în legătură cu vânzarea drepturilor de televiziune. Sentinţa nu este definitivă.

Conform deciziei judecătorior, Mitică Dragomir trebuie să plătească, alături de ceilalţi inculpaţi din dosar, 12 milioane de lei.

Dragomir a mai fost condamnat în urmă cu 10 zile, tot de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova.

Vezi şi: Miliardarul Puiu Popoviciu, CONDAMNAT la 9 ani de închisoare

***

Fostul șef al LPF a fost trimis în judecată în noiembrie 2014, pentru evaziune fiscală, delapidare, complicitate la evaziune fiscală, la delapidare și spălare a banilor, infracțiuni ce ar fi avut drept urmare și diminuarea corelativă a patrimoniului Ligii cu suma de aproximativ 2,8 milioane de euro.

Împreună cu Dumitru Dragomir au fost trimiși în judecată alte 42 de persoane de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii iunie 2011, Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al LPF, i-a determinat, cu intenție, pe membrii Adunării Generale a LPF să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL, în vederea vânzării drepturilor de televiziune aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 și 9 pentru sezoanele competiționale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, cunoscând faptul că prestațiile înscrise în contractul de mandat respectiv nu aveau să fie executate în fapt (aceste prestații nemaiputând fi, de altfel, executate, întrucât oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusă).

"În urma încheierii, în aceste condiții, a contractului de mandat nr. 2963/27.06.2011, în perioada 2011-2013, inculpatul Dumitru Dragomir a plătit, în mod succesiv, în numele LPF, în contul SC Capital Properties SRL (reprezentată de inculpatul Mihai Corbu) un comision în sumă totală de 12.102.648 lei — în trei tranșe eșalonate pe trei ani — respectiv 2011, 2012 și 2013", susține Parchetul.

Procurorii declară că activitatea infracțională desfășurată de Dumitru Dragomir a avut drept urmare și diminuarea corelativă a patrimoniului LPF cu suma de aproximativ 2.800.000 euro, iar sumele transferate de LPF în contul SC Capital Properties SRL au fost virate ulterior de Mihai Corbu și Alexandru-Mădălin Radu-Arhire, mai întâi, în conturile unor societăți comerciale de "tranzit", iar din acestea în conturile unor societăți comerciale cu comportament de tip "fantomă" — controlate de Tiberiu-Constantin Negoescu și Cristian-Nicolae Păun, de unde au fost retrase în numerar și restituite "la sacoșă" dispunătorilor plăților.

"De asemenea, în cursul anului 2013, în baza aceleași rezoluții infracționale, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al LPF, a înregistrat în documentele contabile ale LPF, precum și în celelalte documente legale (declarații fiscale) operațiuni fictive constând în achiziții nereale de servicii în valoare de 3.250.800 lei de la SC Capital Properties SRL, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și cauzând un prejudiciu estimat bugetului de stat în cuantum total de 1.300.320 lei", arată Parchetul.

***

Rezumat al minutei de 88 de pagini:

Dosar D.Dragomir - 7 ani inchisoare. Obligat in solidar cu CC si RAAM la 1.300.320 lei despubiri. In plus, obligat si la 12.102.648 lei in solidar cu Liga si numitii CC, repectiv RAAM. Mentinute toate sechestrele si masurile asiguratorii. Cu apel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.