Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 141 de ani, cel mai vechi cotidian argentinian în limba engleză SE ÎNCHIDE

Buenos Aires Herald

Buenos Aires Herald, un cunoscut cotidian argentinian în limba engleză, se închide după 141 de ani, a indicat luni publicaţia, citată de DPA, potrivit agerpres.

Ziarul, singurul din Argentina care a scris despre încălcările drepturilor omului comise în timpul juntei militare (1976-1983), fusese redus deja la o variantă săptămânală anul trecut.

Citeşte şi: Dragnea și Tăriceanu pregătesc o lovitură pentru Laura Codruța Kovesi

Publicaţia a sprijinit iniţial lovitura de stat din 1976, care a îndepărtat-o de la putere pe Isabel Peron, însă şi-a schimbat poziţia atunci când junta a început să îşi omoare oponenţii sau să îi facă să "dispară".

Editorul Robert Cox a fost forţat să părăsească ţara în 1979 şi să plece în Statele Unite, după ce a fost arestat şi a primit ameninţări cu moartea la adresa familiei sale. Cu toate acestea, Herald a continuat să relateze despre încălcările drepturilor omului comise de juntă.

Buenos Aires Herald a fost înfiinţat în 1876 de către imigrantul scoţian William Cathcart şi cumpărat de compania americană Evening Post Publishing Company în 1968. Ulterior, ziarul a fost preluat de Grupo 23 în 2007 şi cumpărat doar un an mai târziu de AmFin SA care a luat decizia de a-l închide.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.