Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 16 ani, apar noi detalii în căutarea lui Madeleine McCann, în timp ce un martor dezvăluie o dovadă cheie

dw.com
Madeleine McCann

Căutarea neîncetată a obiectelor legate de dispariția lui Madeleine McCann pe teritoriul portughez continuă. Informații recente sugerează că un martor care îl cunoștea pe principalul suspect în acest caz șocant la nivel mondial a dezvăluit un detaliu crucial care ar putea ajuta la rezolvarea misterului, anunță jpost.com.

Rezolvarea misterului dispariției lui Madeleine McCannChristian Brueckner, un prizonier german în vârstă de 45 de ani, s-ar fi lăudat prietenului său că a folosit o trusă de scule de spărgător pentru a avea acces la apartamentul 5A din complexul turistic Praia de Luz din Portugalia - exact aceeași unitate în care McCann și părinții ei erau cazați când a dispărut în 2007. Teoria predominantă în rândul anchetatorilor este că răpitorul a intrat pe fereastră.

Cu toate acestea, poliția germană analizează acum această dovadă, precum și afirmațiile potrivit cărora Brueckner a folosit un produs chimic de curățare a mașinii pentru a o droga pe fetița de patru ani.

Găsirea trusei de scule

Prietenul suspectului de răpire, identificat doar ca Helge B. și aflat în prezent sub protecția martorilor, a dezvăluit că l-a cunoscut pe Brueckner cu trei ani înainte ca Madeleine McCann să dispară. Martorul, în vârstă de 52 de ani, a povestit că a găsit trusa de scule de spargere la reședința lui Brueckner. Brueckner, care execută în prezent o pedeapsă cu închisoarea pentru infracțiuni legate de droguri și viol, i-ar fi dezvăluit lui Helge B. că folosea aceste unelte pentru a pătrunde în stațiuni și apartamente de vacanță pentru a fura de la turiști.

Într-un interviu pentru The Sun, Helge B. a declarat: "Erau pașapoarte pe masă. Erau tot felul de lucruri aruncate pe jos - aparate foto, valize, tot ce au turiștii cu ei. Am găsit, de asemenea, un set de târnăcoape". Helge B. a păstrat setul și a informat poliția germană, subliniind: "Îl poți folosi pentru a forța orice lacăt, inclusiv lacăte de securitate".

Setul este format din 14 chei negre din oțel inoxidabil, fiecare fiind special concepută pentru un anumit tip de încuietoare. În timp ce poliția susține că suspectul a intrat pe fereastră, Helge B. afirmă că Brueckner a folosit cheile pentru a intra pe ușă, susținând: "Poate deschide orice ușă". O sursă din cadrul poliției a dezvăluit: "Detectivii germani au fost electrizați de descoperirea trusei de scule cu târnăcoapele din ea. Această dovadă este acum foarte importantă pentru ei."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.