Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 421 de ani de când a fost adusă în România, mâna Sfântului Nicolae a părăsit țara noastră

basilica.ro
sf nicolae mana germania

După 421 de ani de când a fost adusă în România, mâna Sfântului Nicolae a părăsit țara noastră pentru a doua oară, în perioada 27-29 august 2021, pentru a fi binecuvântare românilor ortodocși din Germania, conform basilica.ro

Moaștele, aflate în patrimoniul Bisericii „Sf. Gheorghe”-Nou din București, au mai fost duse anterior în SUA. Părintele paroh Emil Nedelea Cărămizaru a însoțit sfintele moaște în Germania, unde a și susținut con­fe­­rința „Sfin­ții Brâncoveni, modele de credință pentru noi și neam”.

La prima ei călătorie în Europa Occidentală, mâna Sf. Nicolae nu a fost „goală”, a subliniat Pr. Emil Nedelea Cărămizaru, parohul de la „Sf. Gheorghe”-Nou. „A luat cu sine și un fragment din moaștele Sfântului Cons­tantin Brâncoveanu”.

Fragmentul, încadrat într-o icoană a Sf. Martir Constantin Brâncoveanu a fost dăruit de parohia bucureșteană „Sf. Gheorghe”-Nou parohiei românești „Sfinții Martiri Brâncoveni” și „Sfântul Ansgar” din Hamburg-Harburg.

Cu acest prilej au mers la finalul săptămânii trecute la biserica Parohiei Hamburg-Harburg români de la trei-patru sute de kilometri, din tot nordul Germaniei, dar și credincioși sârbi sau nemți.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.