Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ancheta DNA, 'prinţul' Paul are noi probleme: Cum poate rămâne fără nume

paul, lia, spynews

Autointitulatul prinţ Paul se află în arest la domiciliu, însă problemele cu DNA nu sunt singurele care s-au abătut asupra nepotului regelui Carol al II-lea, în acte "Paul-Philippe Al României". Fostul europarlamentar Sebastian Bodu a anunţat că va solicita în instanţă anularea actului administrativ de schimbare a numelui din "Lambrino" în "Al României".

Vezi şi: 'Prinţul' Paul, plasat în arest la domicilu

"AL ROMÂNIEI Paul-Philippe, un caz unic în România. Și, poate, în lume. Numele din cartea de identitate a lui Lambrino Paul este... AL ROMÂNIEI Paul-Philippe. Da, ati văzut bine. 'AL ROMÂNIEI' este numele lui de familie. Deși născut Lambrino, așa-zisul prinț și-a schimbat apoi numele, pe cale administrativă, întâi în Hohenzollern și ulterior, pentru că i s-a părut insuficient în a releva calitatea de 'prinț', în AL ROMÂNIEI. În mod ironic, pe soția sa, care poartă același nume de familie, o cheamă tot AL ROMÂNIEI, Lia.

Fiind cetățean român și britanic, Lambrino Paul și-a schimbat numele pe cale administrativă în Marea Britanie, conform legii engleze. Problema este că, pe legea română (OG nr. 41/2003), nu ar fi putut niciodată să își ia numele de AL ROMÂNIEI, întrucât nu îndeplinea niciunul din motivele temeinice în baza căruia se poate aproba schimbarea numelui. În aceste conditii a folosit, pentru un scop ilicit, legea engleză, săvârșind astfel o fraudă la legea română. În baza art. 2564 C. civ. voi solicita instanței române constatarea nulității actului administrativ eliberat de autoritățile britanice, prin care cetățeanul român Lambrino Paul și-a luat numele de 'AL ROMÂNIEI' și, pe cale de consecință, anularea cărții de identitate emisă cu acest nume de autoritățile române", anunţă Bodu, pe Facebook.

Vezi şi: EXCLUSIV ONLINE. De ce trebuie arestat printul Paul. Mecanismele ilegale din spatele retrocedarii

Fostul europarlamentar afirmă că va dovedi interesul procesual cu faptul că nu poate accepta ca o persoană fizică să își ia, cu de la sine putere, numele statului al cărui cetățean este, adică să se identifice cu însuși statul.

"Deplâng faptul că, ceea ce încerc eu să obțin acum, în beneficiul tuturor concetățenilor mei, putea fi realizat de la bun început de catre autoritățile române. Este inacceptabil ca într-un stat membru UE unui oarecare cetățean să i se permită să ia chiar numele statului a cărei cetățenie o poartă. Dacă unuia îi poate trece prin cap așa ceva, am pretenția ca măcar instituțiile statului să fie responsabile", mai spune Bodu.

Vezi şi: STENOGRAME incredibile dintre Truica, printesa Lia si alti membri ai grupului infractional

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.