Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Băsescu, și Iohannis are motive să tremure. Anunțul făcut de Tăriceanu

tariceanu

PSD și ALDE susțin înființarea unei comisii de anchetă parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009, după dezvăluirile recente făcute de Dan Andronic. Jurnalistul a scris că Laura Codruța Kovesi, alături de foștii șefi SRI și câțiva politicieni importanți puneau țara la cale în noaptea alegerilor din 2009, din casa lui Gabriel Oprea.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia a fost luată după o consultare cu președintele PSD Liviu Dragnea.

Mircea Badea îl atacă pe Cristian Ghinea, după gafa comisă de deputatul USR: 'A dat cu BANUL' VIDEO

”Împreună cu președintele PSD, ne-am consultat și am găsit oportun să solicităm Parlamentului să aprobe înființarea unei comisii parlamentare de anchetă. 
Având în vedere informațiile care au apărut în spațiul public care, după părerea noastră, sunt extrem de grave, pentru că duc la ideea că procesul electoral din 2009 a fost viciat și la care este posibil să existe implicarea unor instituții sau a unor persoane reprezentând anumite instituții, nu putem ști, trebuie aceste lucruri elucidate. Orice democrație se bazează pe un principiu fundamental: organizarea de alegeri libere și corecte.

LOVITURĂ pe piața muncii: DISPAR tichetele de masă

Când avem aceste informații care ne creează dubii cu privire la corectitudinea procesului democratic, cred că Parlamentul are datoria să se implice și să creeze o comisie parlamentară de anchetă care să aducă la lumină care a fost implicarea, dacă a fost, nu putem ști”, a explicat președintele Senatului.

Întrebat dacă în această comisie vor fi chemați să dea explicații și George Maior, Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea sau Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: ”Comisia va decide ce trebuie să facă. Va trebui să stabilească un program de lucru sau un set de acțiuni și va face ceea ce e necesar, va audia persoane care au condus anumite instituții, care sunt în fruntea unor instituții. Nu vreau eu să stabilesc ce va face comisia”.

Referitor la permisiunea ca reprezentanții presei să fie prezenți la ședințele comisiei, Tăriceanu a precizat: ”Nu aș putea să vă spun. Probabil că cel puțin o parte a lucrărilor va trebui să fie transparentă. Nu pot eu să decid în locul lor”.

De asemenea, Tăriceanu a precizat că dacă membrii comisiei vor dori, vor putea extinde investigația și asupra alegerilor prezidențiale din 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.