Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După cazul de la Sibiu, încă 8 poliţişti de la Serviciul Rutier Botoșani au fost arestaţi

Inquam Photos/ Octav Ganea
politie razii carantina

Ministerul Afacerilor Interne pare să fie ”ministerul corupților”, după ultimele cazuri date în vileag în ultimele săptămâni. După cazul polițiștilor din Sibiu, unde aproape toată Brigada Rutieră a fost arestată pentru corupție, un alt ”buboi” s-a spart la Botoșani.

Opt dintre cei zece poliţişti de la Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani care au fost reţinuţi de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru fapte de corupţie au fost arestaţi preventiv, potrivit portalului instanţelor de judecată, scrie agerpres.ro.

Tribunalul Suceava a emis, joi seară, mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele unui ofiţer şi a şapte agenţi de poliţie bănuiţi de luare de mită.

"Admite propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava privind arestarea preventivă a inculpaţilor: Iacob Florin Eduard, Fecioru Robert Neculai, Luca Dumitru Cătălin, Botezatu Gabriel, Balan Ionel, Coşman Stelian Iulian, Anton Viorel şi Rusu Constantin Ciprian", se arată pe portal.just.ro.

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 11 persoane, dintre care un ofiţer de poliţie, nouă agenţi de poliţie şi o persoană fizică, în urma percheziţiilor care au avut loc miercuri la sediul Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani şi la alte 19 locaţii din judeţul Botoşani.

În acest dosar de corupţie a fost reţinut ofiţerul Eduard Florin Iacob, care este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, fals intelectual, uz de fals în formă continuată şi favorizarea făptuitorului.

De asemenea, au fost emise mandate de reţinere pentru agenţii Viorel Anton, Ionel Balan, Gabriel Botezatu, Robert Neculai Fecioru, Constantin Dorel Gherasim, Ionuţ Pavel Guriuc, Dumitru Cătălin Luca, Ciprian Constantin Rusu şi Iulian Stelian Coşman, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de luare de mită şi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

Dintre cei nouă agenţi de poliţie reţinuţi au fost prezentaţi în faţa instanţei de judecată doar şapte, Constantin Dorel Gherasim şi Ionuţ Pavel Guriuc fiind plasaţi sub control judiciar.

De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 2 iunie, faţă de şase agenţi de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Virgil Podaru, Mihai Romanescu, Ştefan Bunduc, Nicolae Ovidiu Puşcaşu, Lucian Ripiceanu şi Sorin Guraliuc, pentru infracţiuni de luare de mită şi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

"În perioada iunie - noiembrie 2020, cei 16 inculpaţi, poliţişti în cadrul I.P.J. Botoşani - Serviciul Rutier, inclusiv ofiţerul de poliţie, în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul circulaţiei, ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei şi 100 euro de la mai mulţi conducători auto opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier", se precizează într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupţie mai precizează că, "în perioada 31 martie 2019 - 9 iulie 2020, ofiţerul Florin Eduard Iacob, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, declaraţii de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect punerea în circulaţie sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice, deschis faţă de inculpatul persoană fizică, reţinut în prezenta cauză".

Prin aceste demersuri, ofiţerul ar fi urmărit îngreunarea tragerii la răspundere penală a acestuia şi emiterea unei soluţii procedurale de netrimitere în judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.