Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a amenințat cu represalii dure, Kremlinul e iritat și revine cu un nou mesaj despre Transnistria

vladimir putin dmitri peskov

Kremlinul s-a declarat luni îngrijorat de starea de lucruri din Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova, unde Moscova susţine că forţe externe agită situaţia, transmite Reuters. Săptămâna trecută, Moscova a transmis Occidentului că va percepe orice acţiuni care ameninţă forţele ruse staţionate în Transnistria drept un atac asupra Rusiei, avertisment care a survenit pe fondul sporirii îngrijorărilor în Republica Moldova cu privire la o posibilă ameninţare rusă, scrie Agerpres.

Preşedintele proeuropean al Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat în această lună Moscova că pune la cale o lovitură de stat, lucru negat de Rusia.

Pe de altă parte, potrivit Radio Chişinău, aşa-zisul lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a apreciat că situaţia din regiune este "tensionată" din cauza panicii şi a menţionat că în cazul unui pericol real, va anunţa personal şi imediat populaţia despre acest lucru.

Krasnoselski a îndemnat populaţia la calm. Declaraţiile au fost făcute în cadrul conferinţei telefonice săptămânale cu şefii autorităţilor de stat şi administraţie din regiune, transmite presa din stânga Nistrului. Radio Chişinău aminteşte că Rusia a acuzat vineri Ucraina că masează trupe în apropierea regiunii transnistrene şi a afirmat că va răspunde oricărei "provocări" militare ucrainene în această zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.