Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a NEGAT luni întregi, Donald Trump RECUNOAȘTE că a plătit bani femeilor cu care s-a culcat pentru a păstra tăcerea: 'A fost CORECT'

http://news.jammedup.com
Stormy Daniels

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că plăţile efectuate în timpul campaniei din 2016 pentru două femei pentru ca ele să păstreze tăcerea asupra legăturii despre care ele au susţinut că au avut-o cu el nu au avut nimic ilegal, relatează AFP.

Este prima sa reacţie asupra acestui caz după ce vineri procurorul federal al New York-ului a publicat documente judiciare care pun pentru prima dată în cauză aceste plăţi către Karen McDougal, o playmate a revistei Playboy, şi Stormy Daniels, o actriţă de filme porno, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șoferul mașinii cu numere anti-PSD face o mișcare neașteptată! Anunț surprinzător

Spunând din nou că nu a existat "nicio înţelegere" între echipa sa de campanie şi Rusia înaintea scrutinului prezidenţial, el a scris pe Twitter că, în consecinţă, "democraţii se folosesc acum de o simplă tranzacţie privată şi o consideră pe nedrept o contribuţie de campanie". El a adăugat că tranzacţia "a fost făcută corect de un avocat".

"Dacă a existat vreo eroare, este responsabilitatea avocatului (angajat - n.r.), nu a mea", a mai spus miliardarul, acuzându-l din nou pe fostul său avocat Michael Cohen "că pur şi simplu minte pentru a-şi reduce sentinţa" şi spunând încă o dată că este vorba de o "vânătoare de vrăjitoare".

Citește și: Proiectul Gabrielei Firea privind locuintele este pe ordinea de zi. Cine se opune vehement

Conform documentelor publicate vineri, acest fost om de încredere a lui Trump care a semnat un acord de cooperare cu procurorul special Robert Mueller, ce se ocupă de ancheta privind Rusia, "a jucat un rol central" pentru a le împiedica pe cele două femei să îşi spună public povestea.

"Cum a recunoscut însuşi Cohen, pentru cele două plăţi el a acţionat în coordonare şi sub conducerea" candidatului Donald Trump, se arată în documente.

Citește și: De azi, e oficial! Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial! Ce se întâmplă cu salariile românilor

"În legătură cu cele două plăţi, Cohen a acţionat cu intenţia de a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016", spune procurorul New York-ului, în opinia căruia plăţile pentru cele două femei constituie prin urmare finanţări de campanie ilegale.

Procuratura din New York a lucrat în coordonate cu Mueller. Procurorii consideră că actele fostului avocat constituie "un comportament penal grav" şi au cerut pentru el o pedeapsă severă cu închisoarea. Pedeapsa va fi decisă miercuri, printr-o decizie a unui tribunal din New York.

Citește și: S-a decis! Ajutoare de stat de sute de milioane de lei. Cine va beneficia de ele .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.