Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a rezolvat toate problemele, Nicuşor Dan anunţă că PMB va realiza o hartă digitală a reţelelor de utilităţi aflate în subteranul Capitalei

Jurnalul National
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că PMB va realiza o hartă digitală a tuturor reţelelor de utilităţi aflate în subteranul BUcureştiului, fie că este vorba despre ţevi de termoficare, reţele electrice, telecomunicaţii, gaze, apă-canal. „Utilizarea unui astfel de program va duce la reducerea timpului de execuţie a lucrărilor de investiţii şi implicit la reducerea costurilor”, a adăugat el.

„Dorim să realizăm o hartă digitală a tuturor reţelelor de utilităţi aflate în subteranul oraşului, fie că este vorba despre ţevi de termoficare, reţele electrice, telecomunicaţii, gaze, apă-canal. Utilizarea unui astfel de program va duce la reducerea timpului de execuţie a lucrărilor de investiţii şi implicit la reducerea costurilor. Mai mult, toate documentele sau hărţile care cuprind astfel de reţele sunt extrem de vechi, au peste 30 de ani şi nu mai corespund cu ceea ce există de fapt în realitate, în teren. S-a construit foarte mult, fără o sistematizare corespunzătoare şi toate aceste modificări nu apar în evidenţa autorităţilor locale. Pentru aceasta, am avut astăzi o şedinţă de lucru cu direcţiile de specialitate din Primăria Capitalei precum şi cu reprezentanţii unei companii care oferă astfel de servicii şi care ne-au explicat care sunt paşii unui astfel de demers”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook.

Edilul a adăugat că vor fi făcute toate demersurile necesare pentru a fi contractate servicii de cartografiere a sistemelor de utilităţi publice şi de digitalizare a bazelor de date.

„De altfel, elaborarea de către administraţia locală a unei baze de date a reţelelor este o obligaţie stipulată în Legea 51/2006, a serviciilor comunitare de utilităţi publice şi de aceaea intenţionăm să colaborăm şi cu primăriile de sector pentru a colecta toate informaţiile pe care le deţin iar în final, dezvoltatorii sau firmele de profil care doresc să deschidă un şantier să nu mai fie nevoiţi să obţină avize de la toţi furnizorii de servicii publice ci să se adreseze Primăriei Capitalei care să poată emite, utilizând acest program, un singur aviz”, a conchis Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.