Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a `scăpat` de Prigojin, Putin vrea să îi `vindece` pe ruși de Homosexualitate/ Măsurile anunțate în Rusia

Dmitry Lovetsky / Associated Press / Profimedia Images
Kremlin homosexuali

După ce a `scăpat` de Prigojin, Putin vrea să îi `vindece` pe ruși de Homosexualitate/ Măsurile anunțate în Rusia

Policlinicile rusești vor angaja în curând sexologi care să îi „ajute” pe pacienți să „depășească” homosexualitate și o serie de alte „tulburări mintale de natură sexuală”, arată un document oficial al ministerului sănătății de la Moscova consultat de Reuters.

Ordinul care urmează să intre în vigoare de la 1 iulie vine în contextul unei reprimări mai ample la adresa comunității LGBT din Rusia, pe care președintele Vladimir Putin a încercat să o prezinte drept o dovadă a decadenței occidentale care s-a infiltrat în Rusia și de care țara sa trebuie să se protejeze.

„Asistența unor asemenea specialiști este necesară dacă o persoană dorește să se vindece de frigiditate, impotență, sau dereglări ale comportamentului sexual precum fetișismul, masochismul și sadismul”, afirmă gazeta oficială a parlamentului rus.

Sub noul ordin care a fost contrasemnat deja de Vladimir Putin, sexologii îi vor ajuta de asemenea pe pacienții cu „preferințe sexuale non-standard precum homosexualitatea, autoeroticismul și zoofilia”.

Organizația Mondială a Sănătății a înlăturat homosexualitatea de pe lista sa a tulburărilor mintale în 1990.

Rusia a făcut același lucru în 1999.

Rusia își intensifică reprimarea împotriva persoanelor LGBT

Însă în luna decembrie a anului trecut Putin a promulgat o lege care extinde restricțiile asupra promovării a ceea ce autoritățile ruse numesc „propaganda LGBT”, interzicând în practică orice exprimare publică a identității sexuale pentru persoanele homosexuale.

Autoritățile din Rusia au folosit deja această lege și altele adoptate anterior pentru a opri parade organizate de comunitatea LGBT și aresta activiști pentru drepturile persoanelor homosexuale.

Săptămâna aceasta directorul unui grup de susținere pentru persoanele LGBT a fost amendat cu 150.000 de ruble (1.715 dolari) de către o instanță regională după ce grupul nu s-a identificat într-o postare făcută pe platformele social media drept „agent al străinătății”, după cum prevede noua legislație.

Într-o notă asemănătoare, un serviciu de streaming a fost amendat cu 3,7 milioane de ruble (42.295 de dolari) joia aceasta pentru că nu a afișat un avertisment de „conținut LGBT” la filmele pe care le difuzează.

Kremlinul susține că homosexualitatea e o formă a decadenței occidentale

Mai devreme în cursul acestei Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, și-a dat aprobarea inițială pentru o nouă lege care ar interzice operațiile de schimbare de sex.

Președintele rus a vorbit despre subiectul homosexualității de mai multe ori după declanșarea războiului din Ucraina pentru a ilustra ceea ce Kremlinul numește „decadența” occidentală.

Însă tema persoanelor homosexuale a fost folosită de Kremlin ca sperietoare inclusiv în timpul referendumului constituțional din 2020 prin care Putin și-a adjudecat dreptul să rămână la putere până în 2036.

Noul decret redactat de ministerul rus al sănătății și promulgat de Putin mai stipulează că personalul medical poate ajuta cuplurile căsătorite să ajungă la „armonie sexuală” și să sfătuiască părinții despre cum să își educe copiii cu privire la sex.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.