Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a testat întreaga populaţie din Wuhan, China a descoperit doar 300 de pozitivi asimptomatici, din aproape 10 milioane de oameni

CNBC
china coronavirus

O campanie de testare masivă derulată de autorităţile chineze la Wuhan, focarul iniţial al pandemiei de COVID-19, a reuşit să identifice 300 de pozitivi asimptomatici din 10 milioane de persoane testate pentru coronavirus, conform AFP.

China ţine sub control în mare parte epidemia pe teritoriul său şi raportează doar o mână de cazuri noi în fiecare zi - în mare parte din rândul cetăţenilor chinezi care se întorc în ţară de peste hotare.

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

Pe fondul îngrijorării cu privire la un potenţial val doi al infecţiilor, municipalitatea din Wuhan a lansat o acţiune de testare după detectarea unor noi infecţii după ridicarea măsurilor de izolare din acest oraş, la începutul lui aprilie.

Astfel, între 14 mai şi 1 iunie, peste 9,8 milioane de persoane au fost testate în metropola care numără 11 milioane de locuitori, conform autorităţilor locale.

Citește și: Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern

“Cifrele demonstrează că Wuhan este acum un oraş sigur”, a susţinut Feng Zijian, director adjunct al Centrului naţional chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor.

Locuitorii din Wuhan au stat la cozi în ultimele săptămâni pentru a fi testaţi în mari corturi medicale instalate în parcări, în parcuri şi în cartiere. În fiecare zi din această perioadă au fost testaţi aproximativ 500.000 de oameni pe zi.

Citește și: Ludovic Orban a promis! Domeniul sănătății va avea parte de mutări importante

Din cei 9,8 milioane de oameni testaţi, doar 300 au fost depistaţi pozitiv şi toţi sunt perfect sănătoşi, fiind incluşi în categoria asimptomaticilor, conform autorităţilor chineze care au mai precizat că aceştia nu vor îngroşa rândurile bolnavilor de COVID-19 din statistici.

Această campanie de testare a fost prezentată iniţial ca o “bătălie decisivă” de 10 zile împotriva COVID-19. Costurile s-au ridicat la 900 de milioane de yuani (113 milioane de euro), conform primarului adjunct Hu Yabo.

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.