Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a 'transferat' foşti UNPR-işti, PSD atacă 'UNPR 2.0': Ce mesaje trebuie să transmită comunicatorii PSD

psd

PSD a stabilit o strategie mediatică oarecum ciudată în "războiul" cu Ponta. Punctajul primit de comunicatorii PSD este plin de contradicţii, cum ar fi faptul că oamenii care pleacă din partid sunt aspru criticaţi, în vreme ce oamenii care vin sunt apreciaţi.  Partidul Pro România este numit UNPR 2.0, iar Ponta şi Oprea sunt descrişi în termeni duri, deşi UNPR a făcut parte din USL şi a rămas în alianţă cu PSD şi după ruperea USL.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mesajele pe care comunicatorii PSD au primit ordin să le distribuie:

UNPR 2.0

S-a încercat, fără succes, tragerea la indigo a scenariului formării UNPR pentru deturnarea votului alegătorilor și schimbarea unei majorități parlamentare rezultate în urma alegerilor libere și corecte.

- Mișcarea unor dezertori din partid se înscrie în scenariul deja patentat în România pentru schimbarea majorității parlamentare, prin mijloace care se află în afara cadrului democratic.

- Victor Ponta joacă rolul nașului său Gabriel Oprea în încercarea de formare a UNPR 2.0.

- Ca și Gabriel Oprea, Victor Ponta încearcă să submineze partidul căruia îi datorează întreaga sa carieră politică. În acest fel, Victor Ponta îi lovește direct pe primarii, militanții și simpatizanții PSD care au luptat în campania sa pentru alegerile prezidențiale din 2014.

- La fel cum Gabriel Oprea a votat alături de Băsescu, tot așa Victor Ponta va vota alături de Ludovic Orban împotriva PSD în încercarea de a schimba majoritatea parlamentară legitim constituită în urma votului care exprimă voința cetățenilor români.

- Ca și UNPR-ul lui Gabriel Oprea, UNPR-ul 2.0 al lui Victor Ponta va intra în cârdășie cu PNL, USR și PMP în încercarea de a forma o majoritatea nelegitimată în niciun fel prin votul românilor.

- Ca și UNPR-ul lui Gabriel Oprea, UNPR-ul 2.0 al lui Victor Ponta este un partid nelegitimat prin votul cetățenilor, care nu s-a aflat pe buletinele de vot, dar care vrea să acceadă la guvernare și la puterea politică prin jocuri politice lipsite de demnitate.

- Ca și UNPR-ul lui Gabriel Oprea, UNPR-ul 2.0 al lui Victor Ponta este un partid care s-a pus în slujba Statului Paralel, care prin acțiunile sale servește pe deplin intereselor Statului Paralel.

Deficitul bugetar de 0,65% în aprilie

Deficitul bugetar pe luna aprilie 2018 a fost de -0,65% în primele patru luni, față de excedentul de +0,16 în aceeași perioadă de anul trecut.

În pofida propagandei, care prezintă creșterea deficitului ca pe un semn al dezastrului, în realitate analiza execuției bugetare ne arată că acest deficit indică o creștere semnificativă a investițiilor, ceea ce reprezintă un semn de sănătate economică.

- Aceste deficit înregistrat în primele 4 luni este compus în mare parte din investițiile masive care s-au făcut în acest interval, respectiv 4,7 miliarde lei (1 miliard euro), în creștere cu 156% față de aceeași perioadă a anului trecut.

- A doua componentă a deficitului este rezultată din creșterile de salarii semnificative, cu peste 20% față de anul trecut, ceea ce arată în mod clar că o bună parte din creșterea economică de anul trecut a ajuns în buzunarul cetățenilor români.

- Remarcabilă este însă și creșterea semnificativă de peste 33,6% a veniturilor din contribuții de asigurări, ceea ce arată că transferul contribuțiilor de la angajator la salariat se dovedește o măsură justă și eficientă pentru echilibrarea bugetului.

Evoluții pozitive în economie

În pofida tuturor speculațiilor și a scenariilor negre, economia continuă să crească. În fapt, creșterea este cuvântul cheie care definește activitatea din multe domenii esențiale. INS relevă, în cea mai recentă cercetare de conjunctură, că în construcții, comerțul cu amănuntul și servicii, așteptările sunt pozitive.

- În 4 domenii definitorii: industria prelucrătoare, construcții, comerțul cu amănuntul și servicii se anticipează o creștere a activității economice, pentru perioada imediat următoare – mai-iulie - și implicit o creștere a numărului de salariați.

- Cea mai consistentă creștere va fi în construcții (+29%), comerț (+25%), servicii (+17%).

- În industria prelucrătoare avansul va fi de 14%.

- Practic aceste tendințe pozitive consolidează creșterea economică generală și creează premisele validării așteptărilor că trimestrul al 2-lea va fi consistent mai bun decât primul trimestru când s-a consemnat un avans economic de 4,2%!

Hoțul strigă „Hoții!” - PNL vrea să preia controlul BNR

F.Cîțu acuză că puterea actuală ar premedita instituirea controlului politic asupra BNR... iar BNR zice că ar vrea și mai multă independență dar nu poate!

Vicepreședintele PNL F.Cîțu o comite din nou! PNL semnalează “probleme” privind statutul BNR, dar în spatele acestei revelații târzii ale așa-zisei afectări a independenței BNR, vicepreședintele PNL urmărește de fapt preluarea controlului BNR de către partidul pe care îl reprezintă.

- Adevărul este că în relația cu BNR Cîțu este mânat de o puternică dorință de revanșă şi răzbunare, după ce a fost concediat de la ING - urmare a implicării sale în atacul speculativ, în 2008, asupra monedei naționale.

- În ciuda acțiunilor propagandistice din ultima perioadă, pe vicepreședintele PNL îl trădează punctele de vedere incluse în analizele postate pe propriul blog în urmă cu numai 2 ani!

- 3 mai 2016: "BNR trebuie să accepte, costul independenţei este puterea limitată!"

- Tot Cîțu, acum 2 ani, propunea următoarele în privința țintei de inflație - "Acum a venit momentul ca BNR să facă şi paşii următori. Ţinta de inflaţie trebuie decisă cu guvernul sau parlamentul printr-un contract care să aibă şi clauze pentru situaţia în care banca centrală nu se achită de mandat."

- Cât privește independența BNR, Cîțu susținea pătimaș acum 2 ani că trebuie limitată! "Banca Centrala a Noii Zeelande este cea mai independentă din lume dar tot trebuie să explice, într-un sistem democratic, Ministrului de Finanţe ce a făcut sau ce nu a făcut." "O situaţie normală într-o democraţie modernă". "Bineînţeles că nu ai cum să vezi o situaţie similară în România". "Banca centrală, BNR, nu răspunde formal în faţa societăţii ca orice altă instituţie în cazul în care deciziile luate nu au dus la rezultatul promis sau şi mai rău au avut efecte negative pentru economie."

- Când este Cîțu sincer? Acum sau atunci?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.