Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce au refuzat extrădarea lui Sebastian Ghiță, sârbii și-au trimis procurorii la București: Augustin Lazăr, șefa DNA și șeful DIICOT au discutat cu ei

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam Sebastian Ghita

Pocurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, a primit vizita unei delegații de procurori din Serbia, condusă de Miljko Radisavljevic, procuror general adjunct al Serbiei. Vizita vine la doar câteva săptămâni după ce Serbia a refuzat extrădarea lui Sebastian Ghiță în România. Deși subiectul este fierbinte pentru ambele țări, partea română nu a abordat această temă în discuțiile bilaterale.

Conform Parchetului General, vizita de studiu s-a desfășurat în cadrul proiectului ”Combaterea Crimei Organizate în vestul Balcanilor”, fiind organizată de Centrul de Cooperare Judiciară Internațională(CILC), cu sediul la Haga, în Olanda.

Citește și: Florin Călinescu, atac fără precedent la adresa lui Liviu Dragnea: Înţelegeţi ce zace în dovleacul ăla cu mustaţă?“

”Cuvântul de deschidere a fost rostit de procurorul general, Augustin Lazăr, în cadrul întâlnirii fiind realizată o prezentare generală a sistemului de drept din România, precum și modul de organizare, activitatea și competența Ministerului Public.

Alte teme abordate au fost drepturile de proprietate intelectuală și cooperarea judiciară internațională.

Citește și: Anunț făcut de Lucian Șova! O să se circule în curând pe această autostradă

Vizita la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a avut și o importantă componentă interactivă, procurorii sârbi adresând întrebări procurorilor români cu privire la temele abordate.

Menționăm că tot în cursul zilei de ieri delegația din Serbia a avut o întâlnire și cu reprezentanți ai Direcției Naționale Anticorupție, iar în cursul zilei de astăzi au efectuat o vizită și la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.”, anunță biroul de presă al instituției.

Citește și: Surprize mari pentru Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din 10 august-Ce îi pregătește Primăria Capitalei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.