Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce comisia pe care o conduce a cerut demisia lui Dumitru Dumbravă, Claudiu Manda se bucură de pensionarea generalului SRI: 'Un lucru bun și un pas înainte'

stiripesurse.ro
Claudiu Manda

Președintele Comisiei de control SRI, senatorul PSD, Claudiu Manda, a declarat pentru MEDIAFAX că trecerea în rezervă a generalului Dumitru Dumbravă ”este un pas înainte”, după ce, în noiembrie 2017, membrii comisiei îi ceruseră generalului demisia din funcția de secretar general al serviciului.

"Cred că este un lucru bun și un pas înainte", a declarat pentru MEDIAFAX președintele Comisiei de control SRI, senatorul PSD, Claudiu Manda.

Citește și: Patriarhia Română a semnat acordul! Ce îi oferă cea mai valoroasă companie românească

Dumitru Dumbravă a absolvit Facultatea de Drept a Universității ”Al. I. Cuza” din Iași în 1996, a fost admis în magistratură și, ulterior, a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informații. În 2014, a fost promovat la gradul de general de brigadă. A fost sef al directiei juridice din SRI până în 2016, când a fost numit secretar general al serviciului. Generalul a devenit cunoscut după ce a declarat că Serviciul Român de Informații urmărește finalizarea dosarelor în instanță, caracterizând justiția drept un "câmp tactic".

Comisia SRI a decis, în noiembrie 2017, cu 5 voturi "pentru" şi 3 voturi "împotrivă", să solicite demisia generalului Dumitru Dumbravă din funcția de secretar general al SRI.

Citește și: Anunț important! Se fac angajări pe bandă rulantă

Membrii Comisiei parlamentare de control al SRI au discutat  despre posibilitatea de a solicita generalului Dumitru Dumbravă demisia din funcția de secretar general al Serviciului Român de Informații la cinci zile după ce generalul fusese audiat în cadrul comisiei.

Discuția despre cererea de plecare din funcție a lui Dumitru Dumbravă a fost anunțată de către președintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda.

Citește și: Scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani complică lucrurile pe scena politică românească. Kovesi chemată la Parchetul General

”O să discutăm şi o să analizăm aspectele spuse de domnul Dumbravă în cadrul comisiei şi lucrurile spuse în plus, apărute de la acea audiere. Eu am avut inclusiv o discuţie cu o parte dintre cei care au prezentat în spaţiul public diferite lucruri. Spun că le confirmă şi le vor confirma ca mărturie în faţa comisiei. Probabil că o să îi cerem demisia domnului Dumbravă, pentru că nu putem să continuăm această analiză cu domnul Dumbravă în poziţia de secretar de general al Serviciului Român de Informaţii”, a declarat Claudiu Manda.

SRI a transmis, la acea vreme, că dialogul dintre instituție și Comisia de control nu se va mai realiza prin Secretariatul General, condus de Dumitru Dumbravă, ci exclusiv prin cabinetului directorului.

Citește și: Surpriză! Ce categorii de angajați scapă de plata ROVINIETEI

Totodată, Serviciul a cerut Comisiei parlamentare să nu implice SRI în jocuri politice.

"Biroul Executiv al Consiliului Director din SRI solicită tuturor membrilor Comisiei să nu implice Serviciul în niciun fel de joc politic, manifestându-și totodată determinarea de a continua cooperarea corectă și de bună credință în conformitate cu cadrul normativ care reglementează relaționarea interinstituțională. Pentru a elimina suspiciunile menționate de președintele Comisiei, domnul Claudiu Manda, în ceea ce privește corespondența între SRI și Comisie, Biroul Executiv a hotărât, în ședința de azi, 28 noiembrie 2017, ca dialogul interinstituțional să nu se mai realizeze prin Secretariatul General, ci exclusiv prin Cabinetul Directorului", a transmis SRI.

Citește și: Acuze grave ale Opoziției! Coșmarul prin care ar fi trecut persoanele care au fost în taberele organizate de Primăria Capitalei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.