Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO După ce CSAT a aprobat achiziționarea de avioane F-16, în plin deficit, ministrul Apărării vrea URGENTAREA procedurii în Parlament

gov.ro
orban ciuca

România cumpără noi avioane second-hand F-16, din Portugalia! În plină criză de bani, cu un deficit de aproape 4,5%, Guvernul a decis că mai cumpere câteva avioane de atac, vechi, din Portugalia. După avizul din CSAT, pentru că așa se face în cazul proiectelor ce depășesc 100 de milioane de lei, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a cerut, în ședința de Guvern, ca proiectul de lege să ajungă cât mai repede, pentru a trece în procedură de urgență, în Parlament.

”Este vorba de continuare a consolidării primei escadrile de F 16. Are avizul Consiliului Legislativ. Propun ca proiectul de lege să fie trimis în procedură de urgență în Parlament. Am comunicat cu partea portugheză de la care se achiziționează avioanele și s-a amânat, deja, de două ori termenul de preluare. În contract sunt implicate SUA, pentru că prin ele se achiziționează.”, a spus Nicolae Ciucă.

Citește și: Cum și-a PROCURAT Ana Birchall o ‘AUDIENȚĂ’ la Papa Francisc și cum și-a cumpărat o medalie de argint

Președintele Klaus Iohannis a declarat că la ședința CSAT de miercuri a fost avizată cumpărarea a încă cinci avioane F16, fiind vorba despre o achiziție de peste 100 milioane de euro.

„Am discutat astăzi (miercuri - n.r.) în ceea ce privește achizițiile pentru Armată. E vorba de a achiziționa încă 5 avioane F16. Guvernul a venit cu un proiect de lege care a fost avizat favorabil pentru achiziții mai mari de 100 milioane de euro. E nevoie de aprobarea Parlamentului”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Citește și: Cătălin Predoiu, despre schimbarea legilor justiției: ‘Avem în vedere alte trei priorități’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.