Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce i-au acuzat de BLAT cu PSD, liberalii vor să ajute USR: 'Atacăm la CCR alegerea lui Florin Iordache'

iordache

Florin Roman, liderul deputaților PNL, anunţă că liberalii vor să atace la CCR alegerea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Decizia vine după ce USR a anunţat deja intenţia de a formula o contestaţia la CCR. În ultimele 24 de ore, după alegerea lui Iordache, PNL şi USR s-au acuzat reciproc de blat cu PSD în Parlament.

"Grupul parlamentar PNL va depune o sesizare la CCR referitoare la neconstituționalitatea alegerii domnului Florin Iordache, în fruntea Consiliului Legislativ. PNL are numărul necesar de semnături pentru atacul la CCR și dorim să venim în sprijinul colegilor de la USR, care nu au matematic numărul necesar de semnături. Nu am primit o solicitare scrisă sau verbală pentru semnături, motiv pentru care colegii juriști vor depune rapid sesizarea la CCR.

Florin Iordache, autorul infamei OUG 13, cea care a scos în stradă sute de mii de români dornici să apere democrația, nu are ce căuta în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Este de neacceptat ca în 2020 să avem într-o funcție atât de importantă o slugă a lui Dragnea, asta deși pesediștii susțin că s-au rupt de epoca Dragnea. Votul de ieri arată exact contrariul, arată chiar că cele mai nocive personaje din epoca Dragnea sunt promovate în funcții cheie în statul român", se arată într-un comunicat al PNL.

Şi președintele PNL Ludovic Orban acuză USR că a făcut blat cu PSD la votul pentru președintele Consiliului Legislativ, unde fostul ministru al Justiției Florin Iordache a obținut cel mai mare număr de voturi. „Altă concluzie nu se poate trage”, a spus, miercuri, Orban.

În replică, liderul USR, Dan Barna, afirmă că ideea că USR ar fi votat pentru ca Florin Iordache să ajungă preşedinte la Consiliul Legislativ este ”absurdă” şi acuză PNL că a avut parlamentari care au votat în favoarea acestuia. Barna consideră că ”numirea lui Florin Iordache este o ruşine şi o palmă pentru statul român”.

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a fost votat, marți, să fie președintele Consiliului Legislativ. Iordache a obținut mai multe voturi decât fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, și decât candidatul propus de USR, Ionuț Duli Mazâlu. Iordache, susținut de PSD, a avut 185 de voturi, față de 41 de voturi Augustin Zegrean, propus de PNL, și două voturi pentru în cazul lui Mazâlu, propus de USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.