Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce le-a refuzat majorarea salariilor conform legii, Sorin Cîmpeanu declară RĂZBOI profesorilor: Zeci dintre ei nu vor mai putea corecta la examene

Facebook
Sorin Cîmpeanu

Profesorii sunt primii umiliți de orice guvernare! După ce PNL a decis să ignore legea și să nu le majoreze salariile de la 1 septembrie 2020, așa cum ar fi trebuit, după ce i-au pus să cumpere măști și mănuși, în plină pandemie, pe banii lor, acum ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le declară război pe față pentru greșelile făcute la examenele naționale.

Câmpeanu a spus că profesorii în cazul cărora s-a constatat că au greșit la evaluarea lucrărilor de la examenele naționale își vor pierde acest drept. Conform ministrului, în această situație sunt câteva zeci de profesori din țară.

Ministrul Educației a declarat că în aproape 53.000 dintre cele 56.000 de contestații depuse la Evaluarea Națională notele au fost schimbare. Acesta a mai spus că în 6.000 de cazuri diferențele dintre note au fost de un punct, dar au fost și cazuri în care diferențele au ajuns la 3,4 puncte.

„Am făcut un exercițiu, pe lângă media inițială, pe lângă nota rezultată în urma contestației am mai cerut o reevaluare în centrul de examen, iar apoi a patra evaluare am cerut-o la Centrul Național de Evaluare și Examinare, să fie făcută de cei care au creat subiectele și care au creat și baremurile. Concluzii triste, patru evaluări pe aceeași lucrare, patru note diferite în unele situații, nu sunt multe, dar sunt, iar faptul că sunt este un semnal de alarmă. Grav”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Acesta a declarat că subiectele au fost corect formulate, gradul de dificultate a fost corect stabilit, iar baremul a fost fragmentat atât de mult „încât era foarte greu să greșești”.

„Și totuși am avut diferențe mari. Asta înseamnă că factorul uman, subiectivismul, este foarte pronunțat, înseamnă că avem nevoie de o corectare obiectivă care să fie făcută de evaluatori care nu se cunosc între ei și care să fie făcută automat de către un soft care nu mai greșește atunci când e vorba de întrebări tip grilă”, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul spune că în toate situațiile în care diferențele au fost mai mari de două puncte a cerut reevaluarea. „Eu știu care au fost profesorii care au corectat, am văzut și diferențele. (...) Fiecare caz în parte va fi analizat și vă asigur că cel puțin interzicerea accesului la examene pentru a corecta va fi pusă în aplicare”, a spus Cîmpeanu, care a precizat că în această situație sunt câteva zeci de profesori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.