Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce PNL și-a asumat succesul votului timp de două zile la parlamentare în diaspora, Dan Barna spune că USR a repurtat victoria

lumeapolitica.ro
Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, afirmă, luni seară, că adoptarea amendamentului care permite votul în diaspora pe durata a două zile este o ”victorie USR”, ”oricât ar încerca unii politicieni să-şi aroge merite”.

Dan Barna a postat, luni seară, un mesaj pe Facebook, în care vorbeşte despre o ”victorie USR” la votul din Camera Deputaţilor unde a fost votat proiectul care reglementează alegerile parlamentare, scrie news.ro.

Citește și: Ieșire-fulger a lui Codrin Ștefănescu: ‘Asemenea haos și bătaie de joc n-am văzut în viața mea!’

”Victorie USR pentru alegerile parlamentare: Diaspora votează două zile. Liderul grupului USR, Cătălin Drulă e reusit astăzi în plenul Parlamentului să obţină aprobarea amendamentului USR pentru ca românii din diaspora să poată vota două zile la alegerile parlamentare. Oricât ar încerca unii politicieni să-şi aroge merite în succesul de astăzi, realitatea nu este de partea lor. USR a anunţat încă din 27 august, prin vocea senatorului USR Radu Mihail, că depune un proiect de lege cu mai multe modificări la Legea 208/2015, printre care desfăşurarea votului în străinătate timp de mai multe zile”, arată Barna în postare.

Liderul USR afirmă că, ulterior depunerii proiectului USR, ”aceleaşi prevederi au fost propuse de parlamentarii USR la dezbaterea în comisii a proiectului înaintat de Autoritatea Electorală Permanentă”.

Citește și: Își primesc răsplata! Guvernul Orban, start la marea împărțeală pentru traseiști!

”Astăzi, la votul final, prevederea privind votul timp de două zile în Diaspora nu ar fi fost admisă dacă liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, nu ar fi intervenit şi susţinut amendamentele în plen. Aşadar, oricât ar încerca unii şi alţii să se împăuneze cu rezultatele muncii noastre, adevărul este unul singur. Iar românii îi vor sancţiona pe impostori, cum îi vor sancţiona şi pe hoţi şi pe cei care pun interesele proprii mai presus de interesele oamenilor”, a mai scris Dan Barna.

Anterior, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a clamat ”victoria PNL pentru diaspora”.

Citește și: Fotografii controversate postate de Gabriela Firea la început de an școlar

”Amendamentul prin care cetăţenii români din Diaspora aveau dreptul de a vota sâmbătă şi duminică la alegerile parlamentare, susţinut de PNL, a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor. Iniţial, acest amendament a fost respins de PSD în Comisia Juridică, dar insistenţele parlamentarilor PNL pentru ca românii din Diaspora să voteze în două zile, în condiţii de siguranţă medicală, au avut câştig de cauză”, a transmis Florin Roman printr-un comunicat de presă.

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege care vizează alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Citește și: Ieșire-fulger a lui Codrin Ștefănescu: ‘Asemenea haos și bătaie de joc n-am văzut în viața mea!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.