Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce rușii i-au spart e-mailul, Angela Merkel a dat ORDIN și Germania şi-a creat o nouă agenţie pentru consolidarea securităţii cibernetice

securitate cibernetica

Germania şi-a inaugurat marţi o nouă agenţie cibernetică, respectiv un departament însărcinat cu menţinerea la zi a datelor privind securitatea informatică pentru a garanta funcţionarea fără interferenţe a administraţiei şi economiei naţionale, a anunţat guvernul de la Berlin, potrivit agenţiei EFE, anunță AGERPRES.

Miniştrii germani ai apărării şi de interne, Annegret Kramp-Karrenbauer şi Horst Seehofer, au menţionat într-un comunicat comun că această agenţie cibernetică trebuie să fie un ''instrument esenţial al guvernului german pentru protecţia cetăţenilor, administraţiei şi economiei în spaţiul cibernetic'' şi astfel Germania face un ''pas important'' în direcţia ''suveranităţii digitale''.

Citește și: Șoc total pentru Violeta Alexandru: A găsit birourile goale în timpul unei inspecții

Agenţia pentru Inovare în Securitate Cibernetică, cu sediul la Halle (estul Germaniei), va avea într-o primă etapă 100 de noi posturi şi până în anul 2023 va primi un buget de până la 350 de milioane de euro.

Germania a fost în ultimii ani ţinta mai multor atacuri cibernetice grave, printre care s-a evidenţiat incursiunea - atribuită Rusiei - în reţeaua de calculatoare a Bundestagului (camera inferioară a parlamentului) în anul 2015, atac în urma căruia a fost afectat şi biroul parlamentar al cancelarului Angela Merkel.

Actele oficiale de inaugurare a noii agenţii au fost amânate până în luna octombrie, din cauza pandemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.