Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce s-a luat de Rusia, Bogdan Aurescu nu vrea să se pronunțe asupra unui paşaport de vaccinare: 'Va trebui să aşteptăm'

b1.ro
Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat vineri că aşteaptă o poziţie unitară la nivel european în privinţa unui "paşaport de vaccinare", subiect pe marginea căruia nu se pronunţă.

"Nu mă pronunţ, se discută la nivel european. Până când nu va exista o poziţie la nivel european, omologată, va trebui să aşteptăm. Sunt discuţii la nivel european (...), acestea trebuie să fie finalizate", a declarat Aurescu la Parlament, întrebat în privinţa paşaportului de vaccinare.

Citește și: Florin Cîțu, uimit de protestul polițiștilor: ‘Nu înțeleg rostul acestor proteste. Așa ceva nu se poate, nu poți să ai performanță când numești oameni pe două luni’

El a adăugat că evaluările necesare trebuie să fie făcute de către ministerele de resort, cele care sunt implicate, respectiv Ministerul Economiei (pe partea de turism) şi Ministerul Sănătăţii.

"Ministerele de Externe nu sunt implicate în aceste discuţii. Ministerele de linie sunt cele care discută în formatele omologate la nivelul UE pe aceste subiecte", a spus Aurescu.

Citește și: Florian Bodog: ‘Vlad Voiculescu este un mare mincinos! Ar trebui să se apuce de treabă, dar el nu prea vrea să muncească’

Şi preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre acest subiect, cu ocazia reuniunii extraordinare a Consiliului European, organizată joi şi vineri prin videoconferinţă, arătând că certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale.

"Referitor la certificatele de vaccinare, preşedintele României s-a pronunţat pentru o abordare coordonată şi unitară la nivel european, susţinând că certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale, iar procesul de identificare a elementelor tehnice pe care să le conţină un certificat la nivel european va trebui să continue", arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă transmis vineri.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Ateul comunist Nicolae Ceaușescu s-a implicat în salvarea Schitului Prodromu. USR PLUS militează fățiș pentru revenirea anilor de ateism de pe vremea comunismului’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.