Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După furtul a peste 600 de milioane de dolari în criptomonede, Trezoreria SUA sancționează 3 adrese Ethereum, care au legături cu Coreea de Nord

zdg.md
Trezoreria SUA

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a adăugat trei adrese de portofel Ethereum la sancțiunile presupuse legate de grupul de hackeri responsabil pentru furtul a peste 600 de milioane de dolari în criptomonede din sidechain-ul Ronin al jocului de token nefungibil Axie Infinity, conform cointelegraph.com.

Într-o actualizare de vineri, Biroul de Control al Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei, sau OFAC, a enumerat trei adrese Ethereum la restricțiile pentru cetățenii special desemnați pentru Grupul Lazarus din Coreea de Nord. Autoritățile americane, inclusiv Biroul Federal de Investigații și Agenția pentru Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii, au vizat grupul în legătură cu presupusul său rol în preluarea a peste 173.600 Ether ( ETH ) și 25,5 milioane USD Coin ( USDC ) din lanțul lateral Ronin în martie - jetoanele valorau mai mult de 600 de milioane de dolari la acea vreme.

 

Departamentul guvernamental american a sugerat într-un tweet de vineri că adresele au fost adăugate pe listă într-un efort de a împiedica Coreea de Nord să evite sancțiunile impuse de Statele Unite și Națiunile Unite. Înregistrările blockchain arată că cel puțin una dintre adresele portofelului conectate la hackerii Ronin au trimis fonduri către serviciile de mixare cripto, inclusiv Tornado Cash.

Chainalysis a raportat în ianuarie că Coreea de Nord a furat aproximativ 400 de milioane de dolari în criptomonede prin atacuri cibernetice în 2021, ceea ce înseamnă că furtul lui Ronin ar putea reprezenta cel mai mare volum de până acum. Fondurile ilicite legate de grupuri de hacking din națiunea retrasă erau în principal în Ether la 58%, Bitcoin la 20% și alte jetoane la 22%.

Citește și Cel mai mare jaf din istorie de criptomonede. Americanii arată spre hackeri din Coreea de Nord

Adăugarea adreselor ETH a fost cea mai recentă măsură de identificare a activelor digitale impuse de OFAC ca mijloc pentru guvernele sancționate de a obține finanțare. În aprilie, departamentul guvernamental a anunțat că a vizat piața de darknet Hydra din Rusia și schimbul de monedă digitală Garantex pentru presupuse conexiuni la plăți din atacuri de ransomware și alte infracțiuni cibernetice, precum și firma de cripto mining BitRiver.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.