Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După intervenția lui Donald Trump, premierul Benjamin Netanyahu salută un acord 'istoric' de normalizare a relaţiilor cu Marocul

Agerpres
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat joi seară un acord ''istoric'' de normalizare a relaţiilor cu Marocul şi a făcut referire la introducerea de ''zboruri directe'' între cele două ţări în scurt timp, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Într-o alocuţiune televizată, şeful guvernului israelian i-a mulţumit de asemenea regelui Marocului pentru această ''relaţie caldă'' dintre cele două ţări.

''Am crezut întotdeauna în această pace care se concretizează astăzi în faţa ochilor noştri. Vreau să-i mulţumesc preşedintelui Trump pentru aceste acorduri şi regelui Marocului Mohammed al VI-lea pentru această decizie istorică de a face pace cu Israelul'', a declarat Netanyahu, joi seară, înainte de a aprinde o lumânare cu prilejul sărbătorii evreieşti Hanuka.

Citește și: Cozmin Gușă dă vina pe Traian Băsescu, pentru eșecul PMP de la alegeri! ‘Băse cel vinovat’

"Mai întâi vom înfiinţa birouri de legătură, apoi vom stabili relaţii diplomatice directe şi zboruri directe între cele două ţări", a adăugat premierul israelian.

După Emiratele Arabe Unite, Bahrein şi Sudan, Marocul este a patra ţară arabă care a promis din luna august că va stabili relaţii diplomatice cu statul evreu.

Acest nou acord a fost anunţat joi la Washington de către preşedintele american în exerciţiu Donald Trump care a recunoscut suveranitatea Marocului asupra regiunii Sahara Occidentală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.