Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Mike Pence, Viorica Dăncilă a fost primită de o altă personalitate cu greutate: Omoloaga lui Liviu Dragnea a discutat cu premierul

Viorica Dăncilă efectuează o vizită extrem de importantă în SUA, unde s-a văzut, deja, cu vicepreședintele Mike Pence. De data aceasta, premierul s-a întâlnit cu Nancy Pelosi, nimeni alta decât șefa Camerei Reprezentanților, omoloaga lui Liviu Dragnea.

”Onorată să vorbesc, azi, cu președintele Pelosi! Am subliniat importanța parteneriatului strategic și viitorul relațiilor noastre bilaterale.”, a precizat Dăncilă după întâlnire.

Dăncilă se află de pe 23 martie în SUA, unde a participat la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC).

Citește și: Imagini șocante! Aici și așa se prepară mâncare pentru bolnavii unui spital de oncologie, dar și pentru copiii din grădinițe

”În cadrul vizitei pe care o întreprinde în Statele Unite, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, fiind pentru prima dată, în mai bine de 10 ani, când are loc o întâlnire a unui demnitar român cu președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA.

Cu această ocazie, prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat satisfacția pentru nivelul excelent al dialogului politic bilateral și dorința de aprofundare a acestuia, inclusiv pe componenta parlamentară. Premierul Viorica Dăncilă a transmis invitația adresată doamnei Pelosi de către președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, de a efectua o vizită oficială în România. Ambii înalți oficiali au exprimat interesul pentru intensificarea contactelor la nivelul Parlamentului României și Congresului SUA.

Citește și: Sumă uriașă! Cât ne-a costat vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA – S-a aflat

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat susținerea pentru o relație transatlantică robustă, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității comune. De asemenea, a transmis mulțumiri pentru atenția acordată de legislativul american întăririi în continuare a solidarității la nivel NATO și pentru asigurarea securității aliaților estici.

Înaltul demnitar român a remarcat evoluția ascendentă a cooperării bilaterale în planul securității, inclusiv prin punerea în practică a unui program ambițios de înzestrare a forțelor armate române, și creșterea semnificativă în ultimul an a schimburilor comerciale.

Citește și: S-a votat! Dispare ora de vară! Când se aplică, de fapt, măsura

Președintele Camerei Reprezentanților SUA a mulțumit pentru sprijinul dat de România consolidării relației cu SUA și a dat asigurări că în legislativul american există un puternic sprijin transpartinic pentru NATO. Nancy Pelosi a considerat că întărirea relațiilor la nivelul legislativelor din România și SUA va avea o contribuție importantă la consolidarea unei alianțe transatlantice bazată pe valori și interese comune.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a adresat felicitări doamnei Pelosi cu ocazia aniversării zilei de naștere.”, precizează Guvernul.

Citește și: Declarații în contradictoriu! Haos în Cabinetul Dăncilă .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.