Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După miniștri, Liviu Dragnea îi scoate și pe europarlamentarii PSD în 'CAREU': Dau raportul final pe 15 septembrie

PSD2

Grupul PSD din Parlamentul European va prezenta conducerii centrale a partidului, pe 15 septembrie, un raport de activitate, ultimul document de acest tip înaintea selecției candidaților formațiunii la alegerile europarlamentare din 2019.

Surse din conducerea PSD au declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că depunerea raportului de activitate al europarlamentarilor social-democrați va reprezenta un „start neoficial” al cursei interne pentru obținerea, de către actualii aleși europeni ai PSD, a unui nou mandat de eurodeputat. Decizia vine după ce Liviu Dragnea le-a cerut miniștrilor să iasă masiv în presă sau să organizeze conferințe de presă pentru a explica ce au făcut de la preluarea mandatului.

Citește și: Gabriela Firea pregătește un nou program de excepție! Mii de oameni vor beneficia de el

PSD încă nu și-a stabilit criteriile de selecție pentru membrii partidului care doresc să candideze la alegerile europarlamentare din mai 2019.

„Fiecare europarlamentar PSD își pregătește un raport al propriei activități, după care, pe data de 15 septembrie, Grupul PSD din Parlamentul European va depune un Raport de Activitate, un document care sintetizează rapoartele individuale de activitate ale tuturor europarlamentarilor PSD”, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, europarlamentarul PSD, Victor Boștinaru.

Citește și: Un gigant austriac intră „devastator” la concurență! O nouă fabrică din România a fost achiziționată

Potrivit lui Boștinaru, pe de-o parte aceste rapoarte nu reprezintă o noutate în PSD pentru că europarlamentarii social-democrați au realizat în fiecare an informări despre propria activitate, însă pe de altă parte, a adăugat europarlamentarul PSD, darea de seamă din septembrie reprezintă ultimul raport de activitate înaintea europarlamentarelor de anul viitor.

Întrebat de MEDIAFAX ce calități trebuie să întrunească un europarlamentar PSD, Boștinaru a răspuns: „Nu există o formulă magică”.

Citește și: Marșul a avut efect! Reacția pe care o așteptau mii de oameni! Decizia lui Klaus Iohannis

Acesta a mai explicat cum poate să se remarce un eurodeputat ajuns la Bruxelles.

„Din experiența acumulată, aș spune că sunt trei elemente. O cunoaștere a 2-3 dosare esențiale la nivel european, cunoaștere care vine din activitățile desfășurate în comisiile de specialitate din Parlamentul European, cunoaștere prin care eurodeputatul poate să devină o autoritate în domeniul respectiv. Implicare în negocierile pe politicile-cheie ale următorului ciclu electoral, precum și o capacitate ridicată de interacțiune cu ceilalți europarlamentari. Nu am enumerat aici cunoașterea unei limbi străine pentru că m-am referit doar la elementele politice”, a declarat social-democratul.

Citește și: Ministrul Mediului a decis viitorul taxei auto! Ce se va face în privința acesteia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.