Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După modelul Antonescu, soția lui Ponta a pus mâna pe o funcție în PE

daciana-sarbu-cu-steagul-europei

Dacă soția lui Crin Antonescu, Adina Vălean, este vicepreședintele PE, Daciana Sârbu e vicepreședintele unei comisii din PE.

Eurodeputata PSD Daciana Sarbu a fost aleasa astazi vicepresedinta a Comisiei de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara (ENVI) din Parlamentul European, in cadrul careia va activa si in noul mandat.

"Le multumesc pentru incredere colegilor mei din Grupul Socialistilor si Democratilor, care m-au sustinut pentru a detine aceasta functie, precum si colegilor din Comisia ENVI care au sprijinit aceasta propunere. Sunt bucuroasa ca voi avea posibilitatea sa-mi duc mai departe proiectele in aceasta comisie si sper ca astfel voi putea beneficia de mai multe parghii pentru a aduce pe agenda acesteia temele in care cred.

Ma voi lupta in continuare pentru ca subiecte precum promovarea stilului de viata sanatos, optiunile corecte in alimentatie, educatia nutritionala sa devina teme de politici publice cat mai aplicate in Uniunea Europeana. O preocupare aparte va ramane proiectul unei Strategii Europene pentru Sanatatea Copiilor, pe care am propus-o in mandatul trecut, in mai multe randuri, autoritatilor europene. Am discutat cu foarte multi oameni in ultimii ani, in legatura cu aceste teme, si am constatat un interes tot mai mare pentru acest domeniu si o dorinta reala ca autoritatile europene sa vina cu politici si propuneri concrete.

Ma voi implica, de asemenea, si in domeniul politicilor de prevenire a cancerului si de sprijinire a celor care sufera de aceasta maladie, tinand cont de faptul ca inegalitatile inca persista in acest domeniu la nivelul UE", afirmat Daciana Sarbu.

Eurodeputata va face parte, in continuare, si din Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului European, dupa ce in mandatul trecut s-a implicat, ca membra a acestui for, in negocierile privind Reforma Politicii Agricole Comune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.