Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După o Harley Davidson, Papa Francisc a primit un Lamborghini Huracan: Ce vrea să facă acum cu mașina / VIDEO

Papa Francisc a primit miercuri un Lamborghini alb, un model unic, care nu este menit să înlocuiască celebrul papamobil, ci să fie scos la licitaţie pentru a finanţa patru proiecte de caritate, relatează AFP.

Suveranul Pontif a binecuvântat maşina sport "Lamborghini Huracan" şi a semnat pe capotă, în prezenţa conducătorilor constructorului de automobile veniţi să livreze modelul Vaticanului, scrie news.ro.

Citește și: Premierul le-a tăiat ”leafa”: Cine va primi mai puțin odată cu rectificarea bugetară și cui a hotărât Mihai Tudose să dea mai mulți bani

Bolidul, care nu va străbate niciodată mulţimea în Piaţa Sfântul Petru, va fi încredinţat casei de licitaţii Sotheby's în vederea scoaterii la o licitaţie promiţătoare.

Un Lamborghini Huracan se vinde cu aproximativ 200.000 de euro pe piaţă, însă cel al Papei ar trebui să fie mai scump.

Citește și: Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

Banii din vânzare vor finanţa un proiect de reconstrucţie de locuinţe, locuri de cult şi structuri publice în câmpia Ninive, în Irak, pentru a-i ajuta pe creştinii izgoniţi de război ”să se întoarcă la rădăcinile şi demnitatea lor”, potrivit unui comunicat al Sfântului Scaun.

Lamborghini-ul papal va subvenţiona de asemenea o asociaţie italiană care le vine în ajutor victimelor reţelelor de prostituţie, dar şi două societăţi italiene active în Africa, inclusv Groupe international chirurgiens amis de la main (GICAM).

Citește și: Decizie finală în procesul dintre Loredana Groza și Gabi Luncă: Cine a avut câștig de cauză

Papa, un obişnuit al cadourilor insolite, a primit deja, în trecut, o Harley Davidson, pe care a scos-o de asemenea la licitaţie în scopuri caritative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.