Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După PNL, și partidul lui Meleșcanu vine cu o propunere: 'Să se voteze trei zile și la locale, nu doar la parlamentare'

Inquam Photos / Octav Ganea
Teodor Melescanu

Preşedintele Partidului Forţa Naţională, Teodor Meleşcanu, atrage atenţia asupra "neconstituţionalităţii" propunerii liberalilor privind votul în diaspora timp de trei zile şi la alegerile parlamentare din acest an.

"Partidul Naţional Liberal îi discriminează pe români. Prin vocea vicepreşedintelui Senatului anunţă că va propune ca, pentru alegerile parlamentare din acest an, românii din diaspora să voteze pe parcursul a trei zile, aşa cum s-a întâmplat la alegerile prezidenţiale. Partidul Forţa Naţională (...) atrage atenţia asupra neconstituţionalităţii acestei propuneri a PNL. (...) Introducerea votului pe parcursul a trei zile doar pentru românii din diaspora creează privilegii acestora şi totodată discriminări pentru cetăţenii români din ţară", se arată într-un comunicat semnat de formaţiunea politică şi semnat de liderul acesteia.

Vezi si: Ministrul Ion Ștefan: M-am pus la dispoziția DNA. Renunț la imunitate .

În acest context, Partidul Forţa Naţională propune ca toţi cetăţenii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora, să voteze pe parcursul a trei zile, nu doar la alegerile parlamentare sau prezidenţiale, ci şi la alegerile locale.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, şi senatorii partidului Alina Gorghiu şi Daniel Fenechiu au depus, vineri, un proiect de lege pentru ca votul la alegerile parlamentare să se deruleze trei zile, în diaspora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.