Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După SCM Craiova, o altă echipă e la un pas de un trofeu european: Potaissa Turda a câștigat la 11 goluri avantaj turul finalei Cupei Challenge

www.agerpres.ro
potaissa turda handbal

SCM Craiova a deschid drumul trofeelor europene pentru handbalul din România! Oltencele au câștigat Cupa EHF, iar CSM București a pus mâna pe bronzul din Liga Campionilor.

Potaissa Turda poate aduce un alt trofeu european în handbal, dar la masculuin. Turda și-a surclasat în meciul tur adversara AEK Atena. A fost 33-22 pentru români, care par să nu mai aibă cum să ratze trofeul.

Citește și: Gigi Becali își ia mâinile de pe ei! „O să le dau salariile pe câmp”

eturul va avea loc în 20 mai, la Atena, pentru câştigarea trofeului.

Pentru Potaissa au marcat Asoltanei 7 goluri, Ghiţă 7, Cîntec 7, Szoke 4, Thalmaier 2, Zacaciurin 2, Iancu 1, Adomnicăi 1, Savici 1, Ignat 1, iar de la AEK s-a remarcat Mylonas 7 reuşite.

Partida retur va avea loc la Atena, în 20 mai, pentru câştigarea trofeului.

Citește și: O nouă acuzație pentru criminala de la metrou! Pentru ce a mai fost trimisă în judecată Magdalena Șerban, în afară de omor

Potaissa Turda s-a calificat în finală după ce a eliminat formaţia islandeză IBV Vestmannaeyjar (28-31 şi 28-24), în timp ce AEK Atena a trecut de Madeira Andebol SAD (29-21 şi 23-23).

În sferturi, Potaissa Turda a eliminat formaţia norvegiană FyllingenBergen (29-24 şi 30-32). În optimi a trecut de belgienii de la HC Vise BM (44-24 şi 24-29), iar în turul III al competiţiei a eliminat echipa kosovară KH Trepca (35-19 şi 40-30).

Citește și: Klaus Iohannis a „șters pe jos” cu proiectul mult lăudat de Olguța Vasilescu! Ieșire fulgerătoare la adresa PSD

În sezonul trecut, Potaissa Turda a jucat finala Challenge Cup, fiind învinsă de Sporting.

România a bifat trei faze finale de cupe europene în acest sezon: CSM Bucureşti la Turneul Final Four al Ligii Campionilor (medalie de bronz), SCM Craiova în Cupa EHF, pe care a câştigat-o (ambele la feminin), respectiv Potaissa Turda în finala Challenge Cup (masculin).

Citește și: Semnal de alarmă pentru premierul Dăncilă! Ce riscă România din partea UE

Challenge Cup la handbal masculin a fost cucerită anterior de alte trei echipe româneşti: Steaua Bucureşti şi HC Odorhei, o dată, iar UCM Reşiţa de trei ori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.