Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După SIE, SRI intră și el în RĂZBOI cu DNA? Anunțul venit de la Serviciul de Informații

puterea.ro
dna sri

Scandalul dezinfectanţilor continuă chiar dacă au trecut zile bune de la decesul lui Dan Condrea. Ministerul Public face noi dezvăluiri în privinţa celor de la SRI.

Parchetul General informează, într-un comunicat oficial pentru Antena 3, că ofițerii de informații ai SRI au remis, în perioada 2009 – 2015, 21 de documente cu caracter de informare către DNA.

Printre acestea, inclusiv date referitoare la contracte de achiziție publică de către unități și instituții medicale cu diverse societăți comerciale, printre care și Hexi Pharma, firma condusă de Dan Condrea.

Citeşte şi: Veste uriaşă pentru români: Decizia istorică a ministrului lui Dacian Cioloş

Serviciul Român de Informaţii a trimis, în şase ani, 21 de informări către parchete, toate legate de nereguli în achiziţii făcute de unităţi medicale. Informările vizau contracte încheiate cu mai multe societaţi comerciale, printre care şi Hexi Pharma. În document, reprezentanţii Parchetului General menţionează că majoritatea dosarelor în care au fost folosite aceste documente transmise de SRI între 2009 şi 2015 sunt în curs de soluţionare la DNA.

Parchetul General nu menţionează însă câte dintre informări vizează această societate şi nici câte dintre cele primite de la SRI legate de probleme în sănătate au ajuns la DNA. Compania Hexi Pharma este investigată, în prezent, în două dosare. Unul de la Parchetul General, privind diluarea substanţelor biocide, al doilea la DNA, în care se fac cercetări privind spălarea banilor obţinuţi din contracte încheiate cu spitale din România.

Citeşte şi: Traian Băsescu, dezvăluiri incendiare despre Laura Codruţa Kovesi şi Coldea: 'Stăteau pe la uşi'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.