Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După SUA și Marea Britanie trimite trupe de urgență la Kabul surprinși de înaintarea puternică a talibanilor

Anadolu Agency
pakistan afganistan

Marea Britanie va desfăşura temporar în Afganistan aproximativ 600 de soldaţi pentru a-i sprijini pe cetăţenii britanici care părăsesc ţara, ameninţată de pericolul extinderii controlului talibanilor, a anunţat joi executivul de la Londra, informează AFP preluat de agerpres. Asta după ce SUA a anunțat la rândul lor trimiterea de urgență a 3000 de soldați în capitala afgană.

"Am autorizat desfăşurarea de personal militar suplimentar pentru a sprijini prezenţa diplomatică la Kabul, pentru a-i ajuta pe cetăţenii britanici să părăsească ţara şi pentru a sprijini relocarea foştilor membri ai personalului afgan care şi-a riscat viaţa slujind alături de noi", a declarat, într-un comunicat, ministrul britanic al apărării, Ben Wallace.

"Siguranţa cetăţenilor britanici, a personalului militar britanic şi a fostului personal afgan este cea dintâi prioritate a noastră. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a le asigura securitatea", a adăugat el.

Această desfăşurare de trupe în următoarele zile este justificată de "creşterea violenţei şi deteriorarea rapidă a mediului de securitate din ţară", a subliniat guvernul britanic.

Ministerul de externe a recomandat vinerea trecută ca cetăţenii britanici din Afganistan să părăsească ţara "cât mai curând posibil".

Totodată, Londra a anunţat joi reducerea personalului ambasadei sale de la Kabul "la o echipă însărcinată cu furnizarea de servicii consulare şi de vize pentru persoanele care urmează să părăsească rapid ţara".

Ambasadoarea Laurie Bristow "va continua să conducă o mică echipă în Afganistan, care va fi mutată într-o zonă mai sigură din Kabul", potrivit executivului britanic.

Programul britanic de relocare a făcut posibil ca peste 3.100 de foşti membri ai personalului auxiliar afgan şi familiile acestora "să înceapă o viaţă nouă în Marea Britanie", conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.