Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După SUA, un alt stat și-a inaugurat ambasada la Ierusalim: Reacția președintelui Guatemalei și a premierului israelian - VIDEO

Guatemala a inaugurat miercuri, la Ierusalim, noua sa ambasadă în Israel, urmând exemplul Statelor Unite, un demers care reprezintă o ruptură diplomatică şi care îi înfurie pe palestinieni.

Guatemala este a doua ţară care îşi transferă ambasada de la Tel Aviv, rupând astfel decenii de consens internaţional care vrea ca ambasadele să fie instalate în afara Oraşului Sfânt, având în vedere statutul disputat al Ierusalimului şi continuarea conflictului israeliano-palestinian.

Citește și: ALERTĂ! Mii de angajaţi ai unei companii de stat au primit salariile LA JUMĂTATE – datoriile sunt de sute de milioane

”V-aţi aflat mereu între primii. Aţi fost a doua ţară care a recunoscut Israelul”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu în cadrul unei ceremonii, în prezenţa preşedintelui Guatemalei, Jimmy Morales.

Ulterior, o recepție a fost dată în cel mai mare hotel din Ierusalim, King David.

Citește și: Solista trupei The Humans acuză: ” Vorbim despre mulți bani în cazul Nettei…”

Concretizând promisiunea controversată a lui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, Statele Unite şi-au inaugurat luni, cu mare pompă, ambasada în Oraşul Sfânt.

Ceremoniile israeliano-americane la Ierusalim au avut loc în paralel cu o baie de sânge în Fâşia Gaza, o enclavă palestiniană în care zeci de mii de persoane au manifestat împotriva iniţiativei unilaterale americane, contra blocadei israeiene şi în favoarea ”dreptului la întoarcere” a refugiaţilor palestinieni.

Citește și: Un produs utilizat de milioane de români a fost scos de pe piață: De ce nu se va mai produce momentan

Aproape 60 de palestinieni au fost ucişi luni, cea mai sângeroasă zi a conflictului israliano-palestinian de la Războiul din Fâşia Gaza din 2014.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.