Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Titus Corlățean, și Florin Iordache a răbufnit în fața judecătorilor CCR - atacuri la adresa lui Iohannis

florin iordache

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a susţinut luni, la Curtea Constituţională, că alegerile anticipate trebuie declanşate doar în cazul nefuncţionării Parlamentului, nu ca rezultat al unei acţiuni politice a şefului statului.

"Alegerile anticipate trebuie să fie exclusiv consecinţa lipsei de funcţionare a Parlamentului şi nu un scop politic al preşedintelui sau al unei minorităţi parlamentare rezultate din alegeri. În niciun caz Legislativul nu poate fi pus în situaţia de a da votul de încredere unui guvern sub presiunea pierderii mandatului", a spus Iordache.

În opinia sa, poziţia preşedintelui Klaus Iohannis echivalează cu un atac la adresa unei alte autorităţi, în cazul de faţă Parlamentul.

"Constatăm că această obligaţie a preşedintelui este o veritabilă obligaţie de diligenţă, nu o etapă formală, lipsită de conţinut. Preşedintele României nu-şi poate exercita atribuţiile constituţionale referitoare la desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru cu scopul deliberat de a declanşa o criză parlamentară pentru a dizolva Parlamentul, conferind astfel acestei competenţe o nouă conotaţia neconstituţională. Această situaţie ar echivala cu un atac la adresa unei alte autorităţi publice", a argumentat Florin Iordache, conform agerpres.ro.

Ședință EXPLOZIVĂ la CCR! Titus Corlățean, legat de conflictul dintre Parlament și Iohannis: 'Nu este de dată foarte recentă, au fost semne'


CCR dezbate, luni, sesizarea referitoare la un conflict juridic de natură constituţională între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, de a forma un nou Guvern.

Potrivit documentului semnat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, conflictul constă în "exercitarea în mod discreţionar a atribuţiilor preşedintelui, astfel cum acestea sunt reglementate de Constituţie, de desemnare, în data de 6 februarie, a candidatului Ludovic Orban la funcţia de prim-ministru".

La începutul şedinţei, preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a anunţat conexarea celor două cereri formulate de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.