Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ultimul atac cu gaz toxic, opoziţia siriană cere declanşarea unei anchete ONU

Opoziţia siriană a cerut marţi Consiliului de Securitate al ONU să declanşeze o 'anchetă imediată' cu privire la atacul cu 'gaz toxic' efectuat, potrivit opoziţiei, de regimul lui Bashar al-Assad în nord-vestul Siriei şi soldat cu cel puţin 58 de morţi, potrivit unui ultim bilanţ, informează AFP, conform agerpres.

Coaliţia Naţională, componentă importantă a opoziţiei siriene, a informat într-un comunicat că a cerut Consiliului de Securitate să 'convoace o reuniune de urgenţă după această crimă şi să declanşeze o anchetă imediată'.

Ruşii ŞTIAU că s-ar pregăti un atac terorist la Sankt-Petersburg

Consiliul de Securitate al ONU 'trebuie să adopte măsurile necesare pentru ca cei responsabili (de acest atac) să dea socoteală pentru faptele lor', continuă textul.

Opoziţia acuză 'regimul criminalului Bashar' că a întreprins raiduri asupra oraşului Khan Shaykhun cu 'obuze ce conţin gaz chimic'.

Potrivit organizaţiei non-guvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cel puţin 58 de persoane, printre care 11 copii, au fost ucise marţi într-un atac aerian cu 'gaz toxic' la Khan Shaykhun, oraş din provincia Idlib, aflată sub controlul insurgenţilor şi jihadiştilor. Organizaţia a precizat că persoanele au murit sufocate, dar nu a fost în măsură să ofere mai multe informaţii privind natura gazului.

'Această crimă oribilă aminteşte prin natura sa de crima comisă în Goutha de Est în vara lui 2013 şi pe care comunitatea internaţională a lăsat-o nepedepsită', se subliniază în comunicatul coaliţiei.

Coreea de Nord ameninţă că va reacţiona împotriva comunităţii internaţionale

La 21 august 2013, forţele regimului de la Damasc au întreprins un atac în Ghouta de Est şi la Muadamiyat al-Sham, la periferia Damascului, sectoare aflate în mâinile insurgenţilor. Opoziţia a acuzat la acea dată regimul, care a dezminţit, că a stat la originea acestui atac cu gaz toxic.

La sfârşitul lui august al aceluiaşi an, SUA au afirmat că au 'puternica certitudine' că regimul este responsabil de atacul care a făcut, potrivit Washingtonului, 1.429 de morţi, dintre care 426 de copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.