Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ultimul test nuclear, Coreea de Nord mută pe tabla de şah a diplomaţiei mondiale

Kim Jong-Un, nuke test

Coreea de Sud a anunţat luni că va trimite emisari speciali în Statele Unite ale Americii, China, Japonia, Rusia şi Germania pentru stabilirea unor legături mai strânse, în condiţiile în care tensiunile cresc în Peninsula Coreeană ca urmare a lansării de către Coreea de Nord a unei noi rachete balistice la sfârşitul săptămânii trecute, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Emisarii se vor întâlni cu oficiali de rang înalt pentru a le explica noile politici ale guvernului sud-coreean şi pentru a discuta în legătură cu dezvoltarea relaţiilor bilaterale, a informat preşedinţia sud-coreeană.

Protest de AMPLOARE în Republica Moldova! Mii de oameni au luat cu asalt Parlamentul: 'Rușine'

Phenianul a anunţat, luni, că a lansat cu succes un nou model de rachetă balistică strategică cu o rază medie până la lungă de acţiune, Hwasong-12, test supervizat de liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Printre emisarii sud-coreeni se numără şi Hong Seok-hyun, fost ambasador în Statele Unite şi fost director al cotidianului sud-coreean Joongang Ilbo şi al televiziunii JTBC. Hong va merge în Statele Unite.

Fostul premier Lee Hae-chan va merge în China, funcţie pe care a deţinut-o şi în timpul mandatului fostului preşedinte Roh Moo-hyun.

Fostul vicepreşedinte al Parlamentului sud-coreean Moon Hee-sang a fost detaşat în Japonia, în timp ce fostul primar al oraşului Incheon şi parlamentar al Partidului Democrat Song Young-gil va merge în Rusia. Cho Yoon-je, unul din consilierii noului preşedinte Moon Jae-in în timpul campaniei electorale, va merge în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.