Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După valul de ger vin temperaturi NEOBIŞNUIT de ridicate: Prognoză SURPRINZĂTOARE pentru acest weekend

www.radiovacanta.ro
caniculă, termometru, soare, căldură

Vremea de iarnă a părăsit complet zona ţării noastre şi mai mult decât atât, temperaturile au trecut deja de valorile potrivite pentru începutul primăverii. Vremea se va încălzi brusc, în toată țara, iar temperaturile vor atinge chiar și 20 de grade în acest weekend, în partea de sud a României. Specialiştii spun că încălzirea bruscă a vremii este determinată de intrarea pe teritoriul țării a unei mase de aer cald dinspre Marea Mediterană, ceea ce va face ca temperaturile să depășească 10 grade Celsius în aproape toate regiunile.

Citeşte şi: Un jurnalist PUNE TUNURILE pe Dragnea: 'Nu poate explica de ce a ales să fie TURNĂTOR al colegilor...'

„Ziua e tot mai lungă și transportul de aer cald din sudul continentului determină o încălzire accentuată. Zilele trecute, circulația aerului era dinspre nord, din campia Rusă. Modificându-se circulația, ajunge la noi o masă mai caldă. Așteptăm valori mai ridicate. În weekend, peste 10 grade în mare parte din țară, în sud chiar și 20, inclusiv în zona București va fi 15-16 grade Celsius.

Anul trecut, în aprilie a nins, strat de zăpadă, chiar viscol. Nu se poate exclude nimic. În martie și aprilie sunt intervale cu îngheț și brumă, nu excludem. Deocamdată, până cel puțin la mijloc acestei luni, temperaturile ar trebui să rămână peste 10 grade, după-amiaza. Nopti cu temperaturi plăcute, pozitive în mare parte.

La munte, în zone joase, o să plouă puțin azi, în special în Munții Banatului, Apuseni, Meridionali. Vineri, sâmbătă, doar pe arii restrânse ploi și lapoviță în Orientali. 11-12 martie ar aduce mai multe precipitații. Pe creste, avem lapoviță și ninsoare”, a declarat la Digi24 meteorologul ANM Meda Andrei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.