Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Venezuela, Bolovia și Chile a venit rândul Columbiei. Polițiști morți după o explozie, sute de mii de oameni în stradă și jafuri în marile orașe (VIDEO)

Twitter
Columbia proteste Bogota

Trei poliţişti au fost ucişi într-un atentat cu bombă vineri noapte împotriva unei secţii de poliţie în Columbia, în timp ce mii de persoane s-au adunat pentru noi proteste şi jafuri sporadice au avut loc în capitala Bogota, informează sâmbătă Reuters preluat de agerpres.

Vezi și: Anunț SUMBRU după ce euro a explodat la nivel RECORD: deficitul României ar putea ajunge la 5% din PIB

Potrivit unei surse din poliţie, 10 poliţişti au fost de asemenea răniţi în explozia produsă în oraşul Santander de Quilichao din provincia Cauca (sud-vest), cunoscută ca un punct fierbinte pentru traficul de droguri şi violenţă.

Această sursă nu a atribuit atentatul cu bombă artizanală unei anumite grupări armate. Poliţia este de aşteptat să ţină o conferinţă de presă sâmbătă dimineaţă.

Trei persoane au fost ucise joi, în timp ce 250.000 de oameni au protestat în cadrul unei greve naţionale pentru a-şi exprima nemulţumirea în creştere faţă de guvernul preşedintelui Ivan Duque.


Reticent cu o zi înainte, preşedintele de dreapta al Columbiei, impopular după doar cincisprezece luni la putere, s-a hotărât să facă un prim pas vineri în direcţia unui "dialog naţional" cu organizaţiile sociale care au generat cea mai mare mobilizare din ultimii ani, aminteşte France Presse.

Furia protestatarilor a fost provocată de zvonuri privind reforme economice pe care preşedintele le-a negat şi de ceea ce ei numesc lipsa unei acţiuni guvernamentale de stopare a corupţiei şi asasinării activiştilor pentru drepturile omului.

Mii de persoane s-au adunat vineri după-amiază în Plaza Bolivar din Bogota pentru un "cacerolazo" - o expresie tradiţională latinoamericană de protest în zgomot de oale şi tigăi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.