Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După violenţele din Hamburg, Germania va crea o bază de date a extremiştilor

dpa
hamburg, proteste

Ministrul german al justiţiei, Heiko Maas, şi alţi politicieni germani au făcut apel la crearea unei baze de date cu extremişti, după ce summitul G20 desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Hamburg a fost marcat de ciocniri violente între militanţi de extremă stânga şi poliţie, transmite DPA, conform agerpres.

Amplele perturbări înregistrate pe parcursul reuniunii de la 7-8 iulie arată că "Europa nu dispune de o bază de date adecvată în domeniul extremismului", a declarat Heiko Maas pentru cotidianul Bild.

Franţa îşi LIMITEAZĂ drastic programul nuclear. Va ÎNCHIDE 17 reactoare în următorii opt ani

Mulţi dintre participanţii la revolte - împotriva cărora au fost mobilizaţi circa 21.000 de ofiţeri de poliţie şi care au fost urmate de sute de arestări - au provenit din alte ţări europene, a precizat ministrul justiţiei, membru al Partidului Social Democrat german (SPD).

Or, o bază de date "le-ar permite autorităţilor să aibă o imagine de ansamblu mai bună şi să refuze intrarea unor persoane la graniţă", a adăugat Heiko Maas.

673 de persoane au fost arestate la graniţele Germaniei

Stephan Mayer, deputat din partea Uniunii Creştin-Sociale (CSU, conservatori), a apreciat la rândul său că înfiinţarea unei baze de date cu extremişti la nivel european ar fi "judicioasă şi demnă de sprijin", argumentând că "atât în Germania, cât şi în alte ţări europene scena extremiştilor de stânga este foarte activă". Acesta s-a pronunţat totodată pentru "continuarea controalelor la frontierele externe ale Germaniei, introduse în contextul măsurilor de securitate pentru G20", potrivit cotidianului local Rheinische Post.

Germania a introdus la începutul lui iunie controale suplimentare la frontiere în cadrul măsurilor de securitate înaintea summitului G20, controale prevăzute să rămână în vigoare până la 11 iulie, măsurile elaborate în coordonare cu statele vecine şi cu Comisia Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.