Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DURA LEX, o simplă poveste: un polițist care LUA MITĂ ca să ducă telefoane deținuților în penitenciar a luat închisoare cu suspendare

pixabay.com
diverse, gratii, inchisoare

Încălcarea  legii se pedepsește la mișto în România. Polițistul din Galați acuzat că a primit mită 2500 de euro în ultimii ani ca să ducă telefoane și cartele SIM unor deținuți a fost condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, în perioada iulie-august 2016, polițistul Dumitru Dănuț Burducea a primit 500 de euro de la un martor denunțător aflat în arest preventiv, pentru a introduce un telefon mobil în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Galați, conform Mediafax.

Citește și: ZECI de DESCINDERI în 10 județe - Evazioniști luați cu ASALT de mascați

De asemenea, în perioada august-septembrie 2017, acesta a primit de la un alt deținut în centrul de arest preventiv 1500 euro pentru a introduce în interiorul instituției două telefoane mobile și 2 cartele SIM.

După ce deținutul a fost transferat în Penitenciarul Galați, polițistul i-a promis că îl poate ajuta cu introducerea unui telefon în incintă, lăsând să se creadă că are influență pe lângă angajați.

„În martie 2018 agentul de poliție a primit de la un investigator 500 de euro, cu scopul de a-și trafica influența pe lângă funcționarii din cadrul Penitenciarului Galați, în vederea introducerii unui telefon mobil și a unei cartele SIM în incinta instituției, ce urmau să ajungă în posesia deținutului”, au arătat reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

Polițistul a fost condamnat la sfârșitul lunii mai 2020 de Curtea de Apel Galați la 2 ani și 8 luni închisoare pentru luare de mită în formă continuată și trafic de influență.

Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, hotărârea fiind definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.