Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Duşa: DPAP al MApN să găsească soluţiile prin care bugetul să poată fi investit eficient

mircea dusa

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a participat, luni, la autoevaluarea activităţii Departamentului pentru Politica de Apărare (DPAP), prilej cu care a afirmat că această structură va trebui să găsească şi să promoveze soluţiile prin care resursele venite de la buget să poată fi investite "nu doar integral, ci mai ales eficient şi transparent în programele majore de înzestrare".

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, obiectivele DPAP pentru anul trecut în cooperarea internaţională în domeniul apărării au urmărit consolidarea profilului României în cadrul NATO şi pe dimensiunea de securitate şi apărare a Uniunii Europene. "Departamentul a asigurat o abordare cuprinzătoare şi unitară a celor trei dimensiuni politico-militare în care România este angrenată, respectiv NATO, UE şi parteneriatul strategic cu SUA, aceste instituţii constituind pilonii securităţii naţionale", a precizat secretarul de stat Duşa, conform sursei citate, conform Agerpres.

După cum precizează MApN, politica de cooperare militară internaţională care va fi promovată de DPAP în 2017 va avea în vedere valorificarea poziţiei geostrategice şi fructificarea oportunităţilor de promovare a statutului României ca pilon regional de stabilitate în flancul estic al NATO. "Suntem în faţa unui examen foarte important, având în vedere că 2017 va fi primul an în care armata are la dispoziţie un buget de două procente din PIB, la care se adaugă semnificative credite de angajament. Acest fapt reprezintă o mare responsabilitate pentru DPAP, care va trebui să găsească şi să promoveze soluţiile prin care aceste resurse esenţiale asigurate de guvern să poată fi investite nu doar integral, ci mai ales eficient şi transparent în programele majore de înzestrare asumate prin programul de guvernare aprobat în Parlament", a mai spus Mircea Duşa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.