Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșec TOTAL pentru procurori: Tribunalul din Suedia respinge arestarea lui Julian Assange

Julian Assange

Un tribunal suedez a respins luni o solicitare a procurorilor ca fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, să fie arestat ''in absentia'', decizie care complică procesul extrădării către Suedia a australianului acuzat în această ţară de agresiune sexuală, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: Anunt de ULTIMĂ ORĂ de la BEC, privind rezultatele la europarlamentare: Câte mandate revin fiecărui partid

Acest dosar de agresiune sexuală fusese închis de justiţia suedeză în timp ce Assange era refugiat la ambasada Ecuadorului din Londra. Dar a fost redeschis după ce fondatorul WikiLeaks a fost în cele din urmă arestat de poliţia britanică pe 11 aprilie, după ce autorităţile ecuadoriene au renunţat să-i mai acorde protecţie.

Hotărârea emisă luni de tribunalul din Uppsala poate fi atacată cu recurs. Assange neagă acuzaţiile din acest dosar referitoare la un presupus viol pe care l-ar fi comis în 2010. În prezent el este încarcerat în Marea Britanie, unde a fost condamnat la 50 de săptămâni de închisoare pentru încălcarea condiţiilor eliberării condiţionate de care a beneficiat în acest dosar suedez.

Julian Assange este de asemenea vizat de o cerere de extrădare din partea SUA, care îl acuză că a ajutat-o pe fosta analistă a serviciului american de informaţii Chelsea Manning să obţină o parolă pentru a accesa mii de documente clasificate drept secret de apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.