Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E OFICIAL: Ilfovul profită de prăbușirea Bucureștiului

Facebook
imobiliare constructii

Blocajul edilitar al Capitalei din ultimii ani, inițiat de actualul edil, susținut de către coaliția formată de PNL-USR-PMP în Consiliul General începând din 2020, prin suspendarea Planurilor urbanistice de sector și blocarea documentațiilor din construcții produc efectele anunțate de specialiști. Dacă cel mai mai mare oraș al țării și-a redus contribuția la Produsul Intern Brut până la un minim istoric în ultimii 15 ani, ajungând de la 37% în 2019 la 34,6% în 2021 până la 29,8% în 2022, cifrele finale pentru 2023 nefiind încă disponibile, estimarea pierderilor pentru veniturile fiscale este de 3,45 miliarde de Euro pentru perioada 2022-2026, în timp ce pierderea din valoarea adăugată în economie pentru aceeași perioadă este de 10,4 miliarde de euro, conform analizei

 

Se pare că această pagubă uriașă la bugetul consolidat este dublată de un rezultat financiar excepțional al vânzărilor de locuințe în localitățile din Ilfov. Experții în domeniul imobiliar, conform DC News, au constatat o spectaculoasă creștere a achizițiilor de apartamente în zona limitrofă Capitalei, aceasta înregistrând un record absolut, sporul fiind de 75%. Cauzele acestei migrații își găsesc explicația în prețurile accesibile și oferta abundentă, fenomen opus față de situația Bucureștiului, unde stoparea investițiilor, urmare a hărțuirii companiilor din domeniul imobiliar, a condus la scăderea drastică a ofertelor și explozia prețurilor. Problema este că manifestarea acestui fenomen generează o cascadă de inconveniente tocmai pentru administrația Capitalei.

 

Pe de o parte, infrastructura rutieră nu este afectată doar de șantierele deschise neinspirat în toamnă, ci și de faptul că majoritatea celor mutați în Ilfov continuă să aibă toate activitățile în București (serviciu, școala copiilor, cumpărături sau divertisment), aglomerația sporind disconfortul tuturor. Pe de alta, un număr mai mare de mașini, cu trasee mai lungi traversând Capitala, înseamnă mai multe noxe, mai multe gaze de eșapament, într-un cuvânt mai multă poluare, în contextul în care calitatea aerului este deja extrem de afectată, conform statisticilor În fine, pe lângă industriile furnizoare ale construcțiilor, care se confruntă cu o gripare a activității, generatoare de șomaj și falimente, nici cele conexe nu se simt mai bine, griparea finanțărilor însemnând alte reduceri ale locurilor de muncă. Per ansamblu, presupusul avantaj economic și de mediu, așteptat prin alungarea dezvoltatorilor, se dovedește a fi un bumerang în viața locuitorilor din cel mai mare oraș al țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.