Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'E un demers pe cât de legitim, pe atât de necesar!' – Ciutacu explică scandalul Tucker Carlson-Vladimir Putin

victor ciutacu

E scandal mare pe plan mondial, după ce jurnalistul american Tucker Carlson a anunțat un interviu cu Vladimir Putin. Unii salută demersul jurnalistic, pe când alții îl condamnă, ba în UE se discută deja inclusiv despre un val de sancțiuni împotriva lui Carlson – sancțiuni condamnate deja de miliardarul Elon Musk. Jurnalistul Victor Ciutacu susține, pe de altă parte, că demersul colegului său de breaslă american e unul perfect legitim și chiar „necesar”.

„De la începutul războiului, Zelensky a dat zeci de interviuri presei internaționale, a ținut discursuri pe unde a apucat, s-a dat în stambă în orice social media. A devenit, brusc, dintr-un măscărici inventat și manevrat de oligarhii locului, personaj politic global”, a spus Victor Ciutacu, pe pagina sa de Facebook.

„Putin, care i-a invadat țara, nu mai stau aici să inventariez motivele, a vorbit extrem de rar pe tema care a răvășit în doi ani omenirea. Și a făcut-o organizat doar cu presa din țara lui și, uneori, în întruniri publice sau în conferințe de presă unde n-am auzit să fie interzisă presa străină. Dar interviuri n-a dat”, a explicat Ciutacu.

„Zilele astea, un ziarist american cu uriaș succes la public, Tucker Carlson, e la Moscova. Unde a anunțat realizarea primului interviu cu Putin. După toate standardele jurnalistice, e un demers profesional pe cât de legitim, pe atât de necesar. Timp în care, preventiv, că interviul încă nu a apărut, colegii lui de breaslă, inclusiv foștii lui colegi de post, unii dintre ei autori de interviuri memorabile cu dictatori siniștri, îl fac propagandist. Iar dregătorii din tărâmul democrației poreclit Uniunea Europeană cer imperativ cenzurarea și introducerea lui pe lista de sancțiuni”, a concluzionat jurnalistul Victor Ciutacu.

Ce spune Rusia

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că interviul a avut deja loc. "Poziția sa este diferită de a celorlalți", a declarat Peskov despre Carlson. "Nu este în niciun caz pro-rusă, nu este pro-ucraineană, este pro-americană, dar cel puțin contrastează cu poziția presei tradiționale anglo-saxone".

Șeful X, decloc încântat de această posibilitate

Elon Musk, șeful platformei X, se arată indignat de posibilitatea ca jurnalistul american să fie sancționat de UE: „Dacă este adevărat, acest lucru ar fi într-adevăr deranjant. S-ar putea să fie cineva de acord cu Tucker sau nu, dar el este un jurnalist american important și o astfel de acțiune ar jigni foarte mult publicul american.”

Vezi și: Interviu cu Vladimir Putin. Considerații etice pe marginea unui demers riscant al jurnalistului Tucker Carlson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.