Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ea e femeia care l-ar putea lăsa șomer pe Emmanuel Macron: Nu este vorba despre Marine Le Pen

Agerpres - Reuters
Emmanuel Macron

Valérie Pécresse, susţinută de partidul Republicanii (LR, centru-dreapta), ar putea obţine victoria în turul doi al scrutinului prezidenţial din Franţa, în competiţia cu preşedintele Emmanuel Macron, arată un sondaj de opinie prezentat marţi şi citat de cotidianul Le Figaro.

Valérie Pécresse, care tocmai a fost desemnată candidatul partidului Republicanii în scrutinul prezidenţial care se va desfăşura în Franţa în aprilie 2022, este creditată cu 52% din intenţiile de vot în turul doi, conform unui sondaj de opinie efectuat de Institutul Elabe la cererea publicaţiei L'Express şi a postului BFMTV.

Luni, la două zile după ce fusese desemnată candidat la preşedinţie, Valérie Pécresse era creditată cu 17% din intenţiile de vot, la egalitate cu Marine Le Pen, potrivit unui sondaj realizat de cotidianul Le Figaro şi de postul LCI.

Acum, conform noului sondaj, Valérie Pécresse, fostă deputată şi ministru şi actualul preşedinte al regiunii Île-de-France, este creditată cu 52% în al doilea tur de scrutin, în timp ce preşedintele Emmanuel Macron, susţinut de formaţiunea Republica în Mişcare (LREM, social-liberală), este creditat cu 48%, scrie mediafax.ro.

Valérie Pécresse, în vârstă de 54 de ani, a fost consilieră a fostului preşedinte Jacques Chirac şi profesor universitar la Institutul de Studii Politice de la Paris. A fost aleasă în mai multe rânduri membră a Adunării Naţionale, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, şi a fost ministru al Învăţământului Superior şi ministru al Bugetului, precum şi purtătoare de cuvânt a Guvernului François Fillon. Din 2015, este preşedinte al Consiliului regiunii Île-de-France.

Popularitatea preşedintelui Emmanuel Macron s-a erodat în ultimii ani, pe fondul protestelor faţă de nivelul de trai şi faţă de restricţiile antiepidemice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.