Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ebola, problema de securitate nationala pentru Europa

Handout of Dr. Kent Brantly of Samitan's Purse relief organization in Monrovia

Europa va fi 'vulnerabilă' dacă nu consideră epidemiile drept o 'problemă de securitatea naţională' ca şi SUA, a avertizat co-descoperitorul virusului Ebola, potrivit unui interviu publicat vineri de cotidianul britanic The Independent, citat de AFP.

'Este timpul ca Marea Britanie şi Europa să aibă un batalion de oameni bine pregătiţi, cu experienţă la nivel global şi care să poată fi mobilizaţi', a explicat microbiologul belgian Peter Piot, care în 1976 a fost printre primii care au identificat virusul Ebola.

'Nu avem acest lucru şi aceasta ne face vulnerabili', a apreciat specialistul belgian, care conduce la Londra o şcoală de medicină tropicală şi care s-a deplasat recent la centre de tratament pentru Ebola din Sierra Leone.

Potrivit profesorului Piot, care conduce la nivelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ un grup însărcinat cu coordonarea activităţii cercetătorilor privind epidemia de Ebola, Centrele americane pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC) sunt o 'forţă impresionantă'.

Epidemia de febră hemoragică a cauzat 7.518 decese dintr-un total de 19.340 de cazuri înregistrate în cele trei ţări cel mai puternic afectate (Sierra Leone, Liberia, Guineea), potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.