Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecaterina Andronescu îi dă replica lui Klaus Iohannis și spune că ar accepta o discuție la Cotroceni

andronescu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, că ar accepta să meargă la o discuție la Palatul Cotroceni pe tema modificărilor la legea educației, după ce șeful statului a cerut reexaminarea unui proiect legat de numărul de ore din învățământ.

„Nu m-a surprins. E dreptul președintelui să ceară reexaminarea. Suntem într-o practică legislativă firească. Acest articol nu reprezintă o nouătate, a existat în Legea 1, acum s-a revenit la el, acest alineat spunea ca pentru învățământul primar e bine să nu avem mai mult de 20 de ore. De ce s-a facut precizarea in lege? Exista un ordin al ministrului Sanatatii care recomanda numarul de ore. Si cand s-a facut legea s-a tinut cont de limita maximala. Pentru clasele primare limita minima era de 15 ore, noi am ales limita maxima”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

„Elevii sunt sufocați la vârste fragede de acest program încărcat”, a adăugat ministrul.

Andronescu a precizat că ar merge la Cotroceni pentru o discuție pe aceasta tema. „De ce sa nu merg? Nu am nicio problema. Eu am pledat intotdeauna pentru dialog”, a spus ea.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea actului normativ care modifică Legea educaţiei în sensul reducerii numărului de ore, a anunţat, joi, Ligia Deca, consilier de stat.

"Motivul reexaminării îl reprezintă măsurile introduse la articolul 1, punctul 4, prin care se realizează reducerea 'din pix' a numărului de ore din ciclul primar, gimnazial şi liceal începând cu următorul an şcolar. Astfel, potrivit acestor noi reglementări, numărul de ore alocat disciplinelor din planurile cadru de învăţământ este în medie de 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar, 25 la învăţământul gimnazial şi 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal. Această modificare abruptă a Legii educaţiei naţionale, fără nicio analiză de impact, riscă să producă efecte negative în cascadă pentru comunitatea şcolară, fapt semnalat inclusiv de organizaţii reprezentative la nivel naţional ale elevilor, dascălilor şi părinţilor. Demersul denotă lipsa unei strategii şi a unei viziuni pe termen mediu şi lung în acest sector esenţial pentru viitorul României", a afirmat Deca într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Ligia Deca a subliniat că reducerea numărului de ore va însemna cel mai probabil un val de concedieri în sistemul de învăţământ, indicând că ar putea fi vorba de câteva mii de posturi indisponibilizate, potrivit liderilor de sindicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.