Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ECDL: 10.000 de cadre didactice din învățământul preuniversitar îşi vor evalua gratuit competenţele de predare digitală

Professor and Student with Hand Raised

10.000 de cadre didactice din preuniversitar îşi vor evalua gratuit, la standard internaţional, competenţele de predare digitală şi o reţea de profesori va fi pregătită şi certificată gratuit ECDL pentru şcoala online, informează un comunicat remis presei miercuri.

ECDL România a anunţat că va continua campania "Teach Smart" şi introduce modulul ECDL Pedagogie Digitală, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Coordonatorul campaniei de vaccinare face noi precizări! Cum funcționează vaccinul anti-COVID după ce a fost inoculat

"Ultimele perioade şcolare ne-au dovedit nevoia acută de competenţe digitale în rândul cadrelor didactice confruntate cu susţinerea cursurilor în mediul online. Formarea cadrelor didactice, indiferent de disciplina pe care o predau, trebuie să urmărească atât competenţe de literaţie digitală, cât şi competenţe de pedagogie digitală, pornind de la nivelul lor actual de aptitudini. În acest context, ECDL Romania continuă campania Teach Smart şi introduce modulul ECDL Pedagogie digitală, recunoscut internaţional. Astfel, ECDL oferă profesorilor oportunitatea de a-şi afla gratuit nivelul de predare, învăţare şi evaluare prin tehnologia digitală şi asigură pretestarea a 10.000 de profesori pe competenţe de pedagogie digitală", informează ECDL.

În plus, prin această campanie se va crea o reţea de profesori, care să poată să susţină şi să dezvolte mai departe acest tip de competenţe, prin formarea, testarea şi certificarea gratuite, la standard internaţional, a mai multor cadre didactice.

"Modulul ECDL Pedagogie digitală stabileşte conceptele esenţiale şi competenţele referitoare la utilizarea eficientă din punct de vedere pedagogic a tehnologiei online, în vederea susţinerii şi îmbunătăţirii procesului de predare, învăţare şi evaluare la clasă", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.